FOTO: Ostvarena suradnja između opatijske i talijanske ugostiteljske škole

Tijekom proteklog tjedna u Opatiji su boravili profesori iz ugostiteljske škole iz mjesta Serramazzoni u pokrajini Emilia-Romagna, koji su učenicima prenijeli praktično znanje iz raznih grana ugostiteljstva.

Opatija – Europski projekt suradnje u kojem sudjeluju gospodarske komore Hrvatske, Italije, Albanije i Crne Gore spojio je i dvije ugostiteljske škole – jednu iz Opatije, a drugu iz talijanskog mjesta Serramazzoni iz pokrajine Emilia-Romagna.

Tako su u prvom dijelu projekta, prošlog tjedna, talijanski profesori boravili u Opatiji i održali praktična predavanja za učenike Ugostiteljske škole, a u drugom dijelu će Opatijci poći u Italiju kako bi ”uzvratili uslugu”.

– Kolege iz Italije boravili su kod nas tri dana i održali praktičnu nastavu iz somelijerstva i kuharstva, a naši učenici u Italiju će ići u listopadu, kako bi vidjeli tamošnje uvjete rada i metode podučavanja, u sklopu čega ćemo pripraviti i jednu večeru s našim tradicionalnim jelima. Za ovu suradnju odlučili smo se iz nekoliko razloga – prije svega, Opatija ima ”grada-pobratima” u istoj regiji, Castel San Pietro, a druga stvar o kojoj smo razmišljali jesu ove prirodne kataklizme koje su zahvatile regiju Emilia-Romagna, pa je i ova suradnja bila mali doprinos u liječenju rana, kazao je ravnatelj opatijske Ugostiteljske škole Damjan Miletić.

[nggallery id=248]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!