FOTO Otrgnuto zaboravu – Krasne stranice Elzinog spomenara djeluju kao slikovnica ljubavi i prijateljstva

Čitajući Spomenar Elze Cerin, udate Smajila, vođen od 1951. godine, nisam mogao suspregnuti emocije – napisao je Orlando Hrvatin u tekstu koji nam je poslao s fotografijama krasne knjižice…

Pasjak – Gotovo sedamdeset godina prošlo je otkako su zapisani prvi retci u spomenar Elze Cerin, a zahvaljujući Josipu Orlandu Hrvatinu krasne stranice ove knjižice, prave slikovnice ljubavi i prijateljstva, otrgnute su zaboravu.

Orlando je, uz fotografije spomenara, priredio i tekst koji možete pročitati u nastavku…

„Ko te voli više od mene nek još jedan list okrene“ je pjesma koja je stari tekst iz spomenara najbolje predstavila. Iz ovog je spomenara i „ko na koricama piše taj te voli ponajviše“, zatim „Najlepša roža iz vseh rastlin je mili jezik materin“.

Čitajući Spomenar Elze Cerin, udate Smajila, Vrtoličine iz Pasjaka 34, vođen od 1951. godine, nisam mogao suspregnuti emocije. Mnogi smo crtali i pisali u spomenare, kutove previjali, a unutra upisali „kurjoža babo“. Posebne su mi riječi napisane iz srca „Ja neću tebe nikad zaboravit jer ti si moja najbolja prijateljica“.

Ove stranice su mi biser dobrih želja, likovnog izraza i ljubavi. Elza je gostoprimstvo, dobrotu i dobre želje svakom nesebično pružala. Zato mislim da je svakome bila najbolja prijateljica.

Josip Orlando Hrvatin

Otrgnuto Zaboravu – Krasne Stranice Elzinog Spomenara Djeluju Kao Slikovnica Ljubavi I Prijateljstva

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!