FOTO: Otvoren 10. Kvarner Expo 2013. @ Opatija

Svečano otvaranje izložbe pjesmom je uveličala klapa “Opatija”. Na izložbi uz samostalne izlagače sudjeluje i četrnaest Obrtničkih komora te tri Gospodarske komore, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Opatija – Jubilarnu desetu po redu prodajnu izložbu proizvođača suvenira Hrvatske Kvarner Expo 2013, svečano su otvorili na opatijskoj Slatini pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, obnašatelj dužnosti župana PGŽ i predsjednik Turističke zajednice Kvarnera Vidoje Vujić, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, predsjednik Obrtničke komore PGŽ Boris Vukelić, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, predsjednik Udruženja obrtnika Liburnije Josip Dedić i direktorica TZ Grada Opatije Suzi Petričić. Sajam se održava od 27. do 30. ožujka pod velikim šatorom na Slatini, a ove je godine okupio preko 250 izlagača iz svih krajeva Hrvatske.

Organizatorima se u ime izlagača na desetogodišnjem trudu u organizaciji izložbe zahvalila predsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Marija Crmarić, uz simbolični poklon – ručno izrađen sat od kamena.

– Nakon deset godina i više smo nego zadovoljni s ciljem izložbe, a to je promovirati izvorni autohtoni hrvatski suvenir. Sve to ne bismo uspjeli bez zajedničke sinergije svih sudionika i organizatora, istaknuo je predsjednik Udruženja obrtnika Liburnije Josip Dedić. Predsjednik Obrtničke komore PGŽ Boris Vukelić kazao je da ga veseli što je od lokalne priče izložba vrlo brzo postala županijska, a nakon toga i hrvatska priča te se danas na izložbi traži “kvadrat više”. Posebno je zahvalio Katarini Hauptfeld, vlasnici turističke agencije Katarina line koja od ove godine dodjeljuje posebnu nagradu na Kvarner Expo-u za najuspješniji suvenir s morskim motivom, što je nakon posjete Vukovaru delegacije TZ PGŽ čiji je bila član, organizirala krstarenje za pedesetoro djece vukovarskih branitelja.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec rekao je da je obrtništvo danas u Hrvatskoj u vrlo teškoj situaciji, ali da vjeruje da će se novim zakonom promijeniti sve što ne valja i sputava razvoj obrtništva. Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić naglasio je kako se nada da će se od sljedeće godine Kvarner Expo odvijati u novosagrađenoj multifunkcionalnoj dvorani. Pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković istaknuo je da je ova manifestacija, iako je obrtničkog karaktera, vrlo važna za turizam, posebno jer se održava u predsezoni, dok je obnašatelj dužnosti župana PGŽ i predsjednik Turističke zajednice Kvarnera Vidoje Vujić naglasio kako je Kvarner Expo manifestacija s pet zvjezdica koja unaprjeđuje turističku ponudu te je rezultat partnerske suradnje na lokalnom, županijskom i državnom nivou.

Svečano otvaranje izložbe pjesmom je uveličala klapa “Opatija”. Na izložbi uz samostalne izlagače sudjeluje i četrnaest Obrtničkih komora te tri Gospodarske komore, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Podjela priznanja predviđena je za petak, 29. ožujka u 17 sati, a nagrade za najbolje suvenire dodijelit će se u tri kategorije: prehrambeni suvenir, uporabni predmet ili suvenir te umjetnički dekorativni suvenir, dok će jedan od prvonagrađenih ponijeti titulu Grand-prix, tj. pobjednik Kvarner Expo 2013. Turistička zajednica Kvarnera posebno će nagraditi suvenir koji na najoriginalniji način predstavlja područje Kvarnera.

Organizatori izložbe su Obrtnička komora Primorsko – goranske županije, Udruženje obrtnika Opatija, Ghia staff – Pazin, uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma, Hrvatske obrtničke komore, Primorsko – goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera, Grada Opatija, Turističke zajednice Grada Opatija, Općine Matulji, Općine Lovran i Općina M. Draga.

[nggallery id=691]

Kristina Tubić / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net