FOTO: Otvoren 17. Festival šparuga – Vela fritaja, dobra zabava i lijepo vrijeme obilježili jučerašnju feštu @ Lovran

17 vela fritaja od sparug lovran srdana jevtic 2017 (4)

1080 jaja, 30 kila šparuga, 15 kila pancete i još poneki tajni sastojak, u tavi promjera dva metra, sljubili su se u veliku fritaju koja je nastala pod budnim okom naše ”masterchefice” Srđane Jevtić i njezinih pomoćnika. Veliku fotogaleriju koju smo snimili jučer u Lovranu pogledajte na ovom linku

17 vela fritaja od sparug lovran srdana jevtic 2017 (1)

Lovran – Velika gužva vladala je jučer ispred šatora u kojoj su ‘majstori od kuhači’ pripremali velu fritaju od šparug. 1080 jaja, 30 kila šparuga, 15 kila pancete i još poneki tajni sastojak, u tavi promjera dva metra, sljubili su se u veliku fritaju koja je nastala pod budnim okom naše ”masterchefice” Srđane Jevtić i njezinih pomoćnika.

Porcija fritaje mogla se je kušati po popularnoj cijeni od 30 kuna, a slastičari Remisens Hotel Excelsior pripremili su izvrsnu roladu od šparuga koja je također mamila nepca brojnih posjetitelja.

17 vela fritaja od sparug lovran srdana jevtic 2017 (6)

– Sezona šparoga je počela, a mi smo ju otvorili našom šparugijadom. Osim današnje fešte od šparug, u narednom periodu 15 ugostiteljskih objekata nudit će jela na bazi divljih šparuga. Također, ovogodišnju šparugijadu posjetili su novinari iz jednog eminentnog njemačkog časopisa, a nakon obilaska zaleđa i posjeta Lovranskoj Dragi, pridružili su sam se na 17. Festivalu šparuga s kojeg će uskoro objaviti veliku reportažu, kazala nam je Luiza Sandalj, direktorica Turističke zajednice Lovrana, koja ovo događanje organizira u suradnji s hotelom Excelsior, UO ”Stari grad” i ugostiteljima uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije.

17 vela fritaja od sparug lovran srdana jevtic 2017 (5)

17. Festival šparuga uz voditelja Dražena Turinu Šajetu, svojim nastupom uveličali su DJ Vedran, Kvartet Asi i članovi Puhačkog orkestra Lovran.
Na prvom Festivalu šparuga 2001. godine sudjelovalo je šest restorana, a ove godine sudjeluje 15 ugostiteljskih objekata. Jela na bazi divljih šparuga nudit će: bistro Oaza, bistro Stari grad, buffet Stubica, konoba Kali Medveja, konoba Marun, Lovranski Pub, Remisens Hotel Excelsior, restoran Bellavista, restoran Draga di Lovrana, restoran Knezgrad, restoran Kvarner, restoran Lovranska vrata, restoran pizzeria Delfino, restoran Riviera i restoran Villa Astra.

Dojmove našeg fotoreportera provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

17 vela fritaja od sparug lovran srdana jevtic 2017 (2)

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!