FOTO: Otvoren 18. Festival šparuga – Vela fritaja, dobra zabava i lijepo vrijeme obilježili rođendansku feštu @ Lovran

Porcija fritaje, koja je planula u rekordnom roku, mogla se je kušati po popularnoj cijeni, a slastičari Remisens Hotel Excelsior pripremili su izvrsnu tortu od šparuga povodom obilježavanja rođendana. Dojmove našeg fotoreportera provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Lovran – Velika gužva vladala je jučer ispred šatora u kojoj su ‘majstori od kuhači’ pripremali velu fritaju od šparug. Više od 1000 jaja, 30 kila šparuga, 15 kila pancete i još poneki tajni sastojak, u tavi promjera dva metra, sljubili su se u veliku fritaju koja je nastala pod budnim okom naše ”masterchefice” Srđane Jevtić i njezinih pomoćnika – Adriana Grževića i učenika iz lovranskog doma.

Porcija fritaje, koja je planula u rekordnom roku, mogla se je kušati po popularnoj cijeni, a slastičari Remisens Hotel Excelsior pripremili su izvrsnu tortu od šparuga povodom obilježavanja rođendana. Čast da prvi načme tortu pripala je Općinskom načelniku Bojanu Simoniču, dok su brojni posjetitelji strpljivo u podužem redu čekali da kušaju slasticu koju su pripremili vrijedni slastičari.

Prema riječima Adriana Grževića sve je počelo nakon jedne Marunade održane prije puno godina kada u dogovoru s bivšim direktorom TZ-a Lovran Vojkom Brubnjakom dogovorio izradu vele padele promjera dva metra u kojoj bi ispekli 30 kila maruna povodom 30. Marunade. Od tada pa sve do danas vela padela je u opticaju diljem našeg kraja, a gotovo pa nema fešte na kojoj se nešto ne spravlja u njoj.

– Sezona šparoga je počela, a mi smo ju otvorili našom šparugijadom. Osim današnje fešte od šparug, u narednom periodu 15 ugostiteljskih objekata nudit će jela na bazi divljih šparuga. Također, ovogodišnju šparugijadu posjetili su i sudionici festivala rekreacije koji se održavao u Opatiji, kazala nam je Luiza Sandalj, direktorica Turističke zajednice Lovrana, koja ovo događanje organizira u suradnji s hotelom Excelsior, UO ”Stari grad” i ugostiteljima.

18. Festival šparuga uz voditelja Dražena Turinu Šajetu, svojim nastupom uveličali su DJ Vedran, Trio Cukar & caffe i članovi Puhačkog orkestra Lovran.

Na prvom Festivalu šparuga 2001. godine sudjelovalo je šest restorana, a ove godine sudjeluje 14 ugostiteljskih objekata. Jela na bazi divljih šparuga nudit će: bistro Oaza, bistro Stari grad, buffet Stubica, konoba Kali Medveja, Lovranski Pub, Remisens Hotel Excelsior, restoran Bellavista, restoran Draga di Lovrana, restoran Knezgrad, restoran Kvarner, restoran Lovranska vrata, restoran pizzeria Delfino, restoran Riviera i restoran Villa Astra.

Također, u jutarnjim satima održana je podjela sadnica iznajmljivačima u sklopu akcije ”Volim Lovran“

Dojmove našeg fotoreportera provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net