FOTO Otvoren Festival čokolade: Opatija će tri dana uživati u najfinijim slasticama i odličnom programu

Kako je proteklo otvorenje Festivala čokolade provjerite u velikoj fotogaleriji…

Opatija – Otvorenjem Festivala čokolade u centru Gervais, od danas u Opatiji vlada – čokolada. ‘Najslađi vikend u godini’ tako će začiniti najfinije slastice, unikatne praline, egzotične čokolade i niz neodoljivih iskušenja za nepce koji će se moći kušati do nedjelje…

Bogat program Najljepšeg Adventa uz more dobio je tako svoju „čokoladnu glazuru“, a među brojnim posjetiteljima koji su kušali delicije više od trideset proizvođača bio je i Eugenio Guarducci, predsjednik najznačajnijeg europskog sajma čokolade Eurochocolate iz Perugie koji je izrazio zadovoljstvo svime što je vidio, kušao i doživio u Opatiji te najavio mogućnost buduće suradnje.

Uz sajam, prezentaciju i degustaciju „Čokoladna čarolija“, Gervais će tijekom tri dana ugostiti i brojne čokoladne atrakcije i akrobacije u znanosti i kulturi, Choco kutak za najmlađe, choco prezentacije i edukacije, a osim slatkih delicija renomiranih proizvođača, posjetitelji će moći kušati i posebne proizvode Croatian Choco Concepta posvećene Tesli, Mohorovičiću i drugim prepoznatljivim motivima iz kulturne i povijesne baštine ovog kraja.

Najmlađi će u Gervaisu danas moći naučiti osnove izrade slastica na radionici Ugostiteljske škole Opatija u 17 sati, a nešto ranije, od 16 sati, u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer krenut će animacija za djecu s pričama o sv. Nikoli na koju će se u 18 sati nadovezati zabava uz mini disco.

Dok se djeca zabavljaju u Šporeru, u adventskom parku ispred umjetničkog paviljona nastupit će Suzana Štefanić i Mateo Žmak, a od 20 sati na pozornici će ih zamijeniti Coffee Shop Acoustic. U petak će glazbom odjekivati i Antica Osteria da Ugo gdje od 18 sati nastupaju Tri kralja te Ljetna pozornica gdje od 19 sati kreće DJ party s temom „Studio 54“.

Subotnje aktivnosti krenut će već u jutarnjim satima, a uz čokoladna uzbuđenja u Gervaisu, djecu čeka i cjelodnevna animacija u Šporeru, jer će subotu od 10 do 19 sati moći provesti „U kuhinji Bake Mraz“.

Jutro će biti ispunjeno glazbom – u 11 sati u Gervaisu počinje koncert Andrine Frlete i Daniele Perković, a u isto vrijeme Antica Osteria da Ugo ugostit će grupu Memento. Točno u podne kod Šporera će zasvirati Ivan i Damir Komnenović, a od 15 sati u centru Gervais svoje će jedinstvene verzije stranih i domaćih hitova predstaviti Dominik Heštera.

Djeca će i u subotu imati prilike sudjelovati u Maloj školi izrade slastica koju će voditi Ugostiteljska škola Opatija, a koje će se održati u 11 i u 15 sati, a u 18 sati slastičarnica „Zvončarnica“ Viškovo na radionici „Orašar i vojska slatkiša“ naučit će male sladokusce kako se ukrašavaju medenjaci.

I kod Šporera će poslijepodne biti puno glazbe i veselja. Duo ExNew nastupat će od 15 sati s pauzom u 16.30 kada će se na pozornicu popesti Zbor Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“, a u 17 sati održat će se predstava za djecu „Gdje su nestali kolačići iz kuhinje Bake Mraz?“. Za večernji rock’n’roll provod pobrinut će se grupa Dellboys koncertom koji počinje u 20 sati, dok će Exotic Pop Band od 18 sati nastupiti u restoranu Antica Osteria da Ugo, a Blu:Kanu od 19 sati na Ljetnoj pozornici.

Posljednji dan Festivala čokolade, nedjelja 8. prosinca, neće posustati u „sljubljivanju“ najfinijih slastica i zanimljivih događanja. Od 10 sati u Šporeru ponovo će najmlađi moći zaviriti u Kuhinju Bake Mraz, dok će posjetitelje Čokoladne čarolije u centru Gervais od 11 sati zabavljati Dominik Heštera, a u restoranu Antica Osteria da Ugo u isto vrijeme zasvirat će „14 strings“. Čokoladna radionica za djecu „Croatian Choco Concept“ od 12 sati u centru Gervais mališane će pod vodstvo Marine Prijatelj i Klare Rabenseifner Miljević učiti slikanju s četiri vrste čokolade, a od 16 sati na radionici „Orašar i vojska slatkiša“ moći će ponoviti svoje znanje o ukrašavanju medenjaka.

Glazbeno poslijepodne otvorit će koncert dua Blu:Kanu kod Šporera od 12 sati, na koji će se nadovezati koncert Katarina Jurić Trija u centru Gervais od 15 sati. Finale večeri, ali i čitavog Festivala čokolade, odigrat će se u prekasno ukrašenom parku ispred Šporera gdje će od 17 sati nastupati Iman Trio Acoustic, a od 19 sati sve posjetitelje zagrijati DJ Dog s programom „Ex YU mix“.

Uz čarobnu atmosferu, raskošno uređenje gradskih ulica i parkova, bogat i zanimljiv program te slatka iznenađenja, dodatan razlog za posjet Opatiji za trajanja Festivala čokolade jest i činjenica da je tijekom zime vikendom i praznikom parkiranje na javnim površinama u Opatiji besplatno, izuzev u zonama 0a i 0b.

Otvoren Festival čokolade: Opatija će Tri Dana Uživati U Najfinijim Slasticama I Odličnom Programu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!