FOTO: Otvoren Festival kave @ Ugostiteljska škola Opatija


Prava kava mora biti vruća kao poljupci djevojke prvog dana, slatka kao noći u njenom zagrljaju i crna kao psovke njene majke kada za to sazna – citirao je izreku ravnatelj Damjan Miletić.
Opatija – Šesto izdanje Festivala kave Opatija doživjelo je jučer svoje svečano otvorenje u prostoru Ugostiteljske škole Opatija, a pravi spektakl priređen je trudom profesorice Nikoline Marčelje i njene suradnice Ivone Lazić koje su izgradile atraktivnu instalaciju prašume kroz koju teče prava mala rijeka crne kave, spuštajući se kroz kanjone i izlijevajući se u dojmljivim vodopadima.
– Nakon ovog spektakularnog otvorenja Festival kave se nastavlja po opatijskim kavanama, u kojima će posjetitelji moći uživati u raznim aromama kave i slastica od kave, kazala je direktorica Turističke zajednice Opatija Jasna Doričić Sanković.
Osim u ”vodopadima”, kava se služila i u šalicama, zahvaljujući sponzorstvu tvrtke Cafe Vergnano 1882., a uz mirisne napitke služile su se i slastice na bazi kave koje su pripremile ruke učenika Ugostiteljske škole.
– Mene su učili, dok sam radio kao konobar, da postoje dvije vrste kave – robusta i arabica. No, naši bariste i slastičari uspjeli su od te dvije vrste napraviti sijaset raznih okusa napitaka i slastica od kave, kazao je ravnatelj škole Damjan Miletić.
Festival kave nastavlja se sutra brojnim događanjima u opatijskim kavanama i hotelima, gdje će se nuditi napitci i slastice od kave po promotivnim cijenama, a jedan od vrhunaca ovog vikenda bit će i 6. prvenstvo barista Hrvatske.
[nggallery id=112]
Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net