FOTO: Otvoren Gast expo 2011. @ Opatija

liburnijanet-gast-expo-2011-opatija-1…danas od 12 do 14 sati pripremati će se ‘vela fritaja’ s šparogama, pršutom i škampma, a pripremit će se ukupno 300 porcija…
…kako je prošao prvi dan sajma možete pogledati u velikoj fotogaleriji koju smo snimili za vas

Opatija – Pršut, maslinovo ulje, prirodni sokovi, sirevi, domaće kobasice, masline, tartufi, panceta te probrana vina, samo su neke od delicija koje možete probati na, jučer započetom sajmu ‘Gast expo’, koji se do 17. travnja održava u šatori na opatijskoj Slatini.
Uz zvuke tamburaškog sastava, otvorenje su protokolarno obavili čelni ljudi Udruženja obrtnika, Josip Dedić – predsjednik Udruženja obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga, te Berislav Tulić – pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu PGŽ, koji su uz Obrtničku komoru Primorsko – goranske županije i tvrtke Alpe Adria Expo organizatori ovog sajma.
liburnijanet-gast-expo-2011-opatija-11
– Očekujem da će turistička privreda prepoznati izvrsna vina i gastronomske delicije koji se mogu kušati na sajmu, te ih uvrstiti u svoju ponudu, kazao je Berislav Tulić.
Poseban naglasak, na današnji dan, biti će ocjenjivanje mladih vina – tzv. ”prvi pljesak”, što znači i prvi izlazak mladih vina na tržište. Ocjenjivačka komisija sastavljena od eminentnih stručnjaka – enologa i someliera ocijenit će izložena mlada vina. Uz vinare iz cijele Hrvatske, predstaviti će se vinari iz Slovenije, dok su ‘extra’ promociju najavili vinari iz Kutjeva, Udruga vinara i vinogradara Žlahtina te Udruga Moslavačka vinska cesta. Na izložbenom prostoru Udruge Moslavačka vinska cesta u subotu, 16. travnja u 15 sati bit će upriličeno predstavljanje Projekta ”Brendiranje škrleta“, nakon podjele diploma, na izlagačkom prostoru Moslavačke vinske ceste nastupit će Klapa “Škrlet” iz Kutine
– Osim predstavljanja novih vina, danas će se održat gastronomski ‘’show”, odnosno priprema autohtonih jela s podneblja Primorsko-goranske županije (plodovi mora, šparoge, tartufi i razne druge delicije) koje će pripremati poznati i priznati kuhari, tom će se prigodom predstaviti i projekt ”Cesta domaće hrani” u organizaciji Ugostiteljske škole Opatija i ugostitelja liburnijskog zaleđa, kazali su organizatori.
Ulaznica na sajam iznosi 30 kuna, a u cijenu je uračunata degustacijska čaša za kušanje vrhunskih vina iz cijele Hrvatske.
Kako je prošao prvi dan sajma možete pogledati u velikoj fotogaleriji koju smo snimili za vas

Liburnija.net: Štand Zdravih mesnih proizvoda Bregi @ Opatija

Liburnija.net: Štand Zdravih mesnih proizvoda Bregi @ Opatija


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!