FOTO: Otvoren "Kvarner expo 12." @ Opatija


Za vrijeme trajanja sajma predviđen je okrugli stol na temu “Mjesto tradicijskog obrta u suvenirskoj ponudi”, koji će se održati u kongresnoj sali hotela “Palace” preko puta same izložbe, danas, 5. travnja u 11,00 sati.
Opatija – Deveta prodajna izložba proizvođača suvenira Hrvatske, Kvarner expo otvorena je jučer u Opatiji. Proizvode je izložilo četrnaest obrtničkih komora, s ukupno 250 izlagača, u šatoru površine 1.000 četvornih metara smještenom na Slatini. Izložbu je otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajac, dok su na samom otvorenju govorili i obnašatelj dužnosti župana PGŽ-a Vidoje Vujić, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, predsjednik obrtničke komore PGŽ-a Boris Vukelić, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajac, predsjednik UO Opatija Josip Dedić i zamjenica gradonačelnika Opatije Marina Gašparić.
Cilj izložbe je iznjedriti izvorne autohtone suvenire koji će preuzeti primat na policama suvenirnica diljem Hrvatske, a na kojima nažalost dominiraju uvozni kičasti suveniri. Suvenir kao uspomena na lijepe trenutke provedene za boravka u određenoj destinaciji, treba biti izvoran i imati svoj značaj i svoju priču, da gosta podsjeća na mjesto u kojem je boravio.

Ocjenjivačka komisija u sastavu Goran Štimac i Marina Banić s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, novinar Ivo Kirigin, predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Željko Vrbanus te voditeljica odsjeka za mjere i programe rularnog razvoja pri Ministarstvu turizma RH Dajana Marin, odlučivat će o najboljem prehrambenom, uporabnom i umjetničko-dekorativnom suveniru, kao i o Grand prix nagradi, tj. ukupnom pobjedniku izložbe.
Za vrijeme trajanja sajma predviđen je okrugli stol na temu “Mjesto tradicijskog obrta u suvenirskoj ponudi”, koji će se održati u kongresnoj sali hotela “Palace” preko puta same izložbe u četvrtak 5. travnja u 11,00 sati.
Podjela priznanja predviđena je za petak, 6. travnja 2011.g. u 18,00 sati na info punktu same izložbe tj. pod šatorom na Slatini, nakon čega je predviđeno druženje izlagača uz prigodni domjenak. Kao trajan proizvod svake dosadašnje izložbe i ove će godine biti izrađen Katalog izložbe u kojem će na prigodan način biti predstavljeni svi izlagači i njihovi proizvodi i koji se distribuira diljem zemlje.
Radno vrijeme sajma je u četvrtak i petak od 10.00 do 20.00 sati, a subotu od 10.00 do 16.00 sati.
[nggallery id=119]
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!