FOTO Otvoren međunarodni tečaj tradicionalne kineske medicine u Thalassotherapiji @ Opatija

Predavači su istaknuti stručnjaci, a tečaj će se fokusirati na edukaciju o teoriji i metodama TCM-a u ispitivanju patoloških stanja dominantno vezanih uz kroničnu bol, periferne vaskularne bolesti i alergije kao i analizu različitih sindroma i dijagnostičkih metoda.

Opatija – Prvi stupanj Međunarodnog tečaja tradicionalne kineske medicine pod nazivom „Temeljni principi liječenja kronične boli, perifernih vaskularnih bolesti i alergija“, na koji se prijavilo petnaestak liječnika iz čitave Hrvatske, otvoren je jučer u Thalassotherapiji Opatija. Otvorenju tečaja prisustvovali su dekan Medicinskog fakulteta Tomislav Rukavina, ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić te uvaženi predavači sa Shanxi Health Vocational College Taiyuan iz Kine i domaći stručnjaci – izv.prof. Yu Xueqin, mag. TCM, prof.dr. Hou Liping, dr.med., dr.TCM prof.dr.sc.Li Xia, dr.med., dr.TCM te dr. Rade Štampalija, spec. Anesteziolog prof.dr.sc. Ante Simonić te dr.sc. Rita Zhao Simonić.

Dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Tomislav Rukavina vjeruje da bi tečaj mogao biti uvod u intenzivniju suradnju s kineskim koledžom i Kinezima,  dok je ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić istaknuo odličnu suradnju s kineskim partnerima.

– Dijagnoza u tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM) temelji se na dijagnostici bolesti i otkrivanju odvojenih sindroma kroz ispitivanje teorije i metodologije TCM-a. Ona je most za povezivanje osnovne teorije TCM-a s kliničkim posebnostima. Tečaj će se fokusirati na edukaciju o teoriji i metodama TCM-a u ispitivanju patoloških stanja dominantno vezanih uz kroničnu bol, periferne vaskularne bolesti i alergije kao i analizu različitih sindroma i dijagnostičkih metoda, kazali su organizatori – Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Thalassotherapia Opatija te Sikl Road Centar iz Zagreba.

Prvi stupanj ovog predavanja obuhvaća teme – „Tradicionalna kineska medicina i integrativna medicina“, „Kineska filozofija u održavanju zdravlja“, „Kompatibilnost / sličnost između TCM i zapadne / standardne medicine“, „Akupunktura u liječenju kronične boli“, „Teorijska osnova TCM-a“, „Dijagnostičke metode: pregled, slušanje, olfaction“, „Opći uvod i rasprava o akupunkturi i acomoxu“, „Opći uvod: obrazovanje načela akupunkture i acomoxa“, „Propisi i metode akupunkture kompatibilnosti“, „Opći uvod o tuina masažu, opća načela“ te „Opći uvod – svojstva i djelovanja kineskog ljekovitog bilja (CMH), obrada CMH, kompatibilnost CMH, kontraindikacije CMH, doziranje i administracija, specifičnosti“.

Paralelno s tečajem tradicionalne kineske medicine, u tijeku su “Dani tradicionalne kineske medicine” koji će se protegnuti na dva mjeseca. Četvero liječnika tradicionalne kineske medicine iz bolnice Hou Liping iz Pekinga u Thalassotherapiji rješavaju zdravstvene probleme pacijenata koji su im odlučili pokloniti povjerenje.

Otvorenje Međunarodnog Tečaja Tradicionalne Kineske Medicine U Thalassotherapiji @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!