FOTO: Otvoren sajam HoReCa Adria @ Opatija

HORECA - Sajam na kojem direktor priprema kavu...

HORECA – Sajam na kojem direktor priprema kavu…

Prvi dan sajma privukao je veliki broj ugostitelja, hotelijera, restoratera i iznajmljivača obiteljskog smještaja iz cijeloga Kvarnera koji su imali prilike upoznat bogat izlagački program. Veliku fotogaleriju koju smo snimili na sajmu pogledajte na ovom linku

sajam_horeca_adria_opatija_2015_4

Opatija – Sajam HoReCa Adria na kojem se okupilo više od 50 izlagača jučer je svečano otvoren pred velikim brojem uzvanika.

Veliki broj ugostitelja, hotelijera, restoratera, iznajmljivača obiteljskog smještaja stiglo je u Opatiju ne samo iz Kvarnera, već i iz cijele Hrvatske kako bi vidjelo sve ono novo, zanimljivo što se trenutno nudi iz asortimana opreme, sitnog inventara, opreme za profesionalne kuhinje, dekora odnosno svega onoga što boravak gostiju čini ugodnijim a turističku uslugu boljom i profesionalnijom. Prvi dan sajma privukao je veliki broj ugostitelja, hotelijera, restoratera i iznajmljivača obiteljskog smještaja iz cijeloga Kvarnera koji su imali prilike upoznat bogat izlagački program.

sajam_horeca_adria_opatija_2015_2

O onome što nas očekuje u turizmu na Kvarneru do 2020. godine bilo je riječi na vrlo aktivnom i afirmirajućem okruglom stolu gdje su vodeći ljudi u turizmu Kvarnera uz stručno moderiranje novinara Novog lista Edija Prodana iznijeli svoja mišljenja i dali naznake što očekivati u sezonama pred nama. Kvarner kao regija koja u sebi objedinjava mnoštvo različitosti i koja bilježi značajan rast u broju dolazaka i broju noćenja trebala bi ponuditi autentičnost, različitost i specifičnost koja se ne može vidjeti niti probati nigdje drugdje. Cjelogodišnji turizam, srdačnost domaćini, no prije svega život od turizma i za turizam te praćenje želje i potreba gostiju i pružanje baš onoga što određenoj ciljanoj skupini treba trebali bi uz edukaciju kvalitetnih kadrova biti smjernice kojima Kvarner treba ići.

sajam_horeca_adria_opatija_2015_1

– Ovo je prvi puta da regija Kvarner kao vodeća hrvatska turistička regija dobiva ovu vrstu sajma na kojemu svi oni koji se bave turizmom mogu vidjeti najnovije trendove, opremu za svoje objekte i usluge te na temelju toga kvalitetno pripremiti sezonu 2016. godine. Na Sajmu će svoje proizvode i usluge namijenjene turizmu predstaviti više od 50 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Bogat izlagački program pokriva profesionalnu opremu za kuhinje, sitan inventar, stolno posuđe, dekore, zavjese, tende i uređenje interijera, namještaj za sobe i apartmane, opremu za hotelske sobe, samoposlužne praonice, sustave za profesionalno pranje i održavanje rublja, profesionalne sustave odvodnje, opremu za wellness, bazene i bazensku tehniku, sustave grijanja, brave, sustave zaključavanja i sefove, električna vozila, hotelsku kozmetiku, radnu odjeću te sve ostalo potrebno za kvalitetnu i profesionalnu opremu i uslugu u svim objektima u turizmu i ugostiteljstvu, istaknuli su organizatori.

sajam_horeca_adria_opatija_2015_3

Danas, u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu organizira se natjecanje hotelskih domaćica u pripremanju kreveta, koje u prvi plan stavlja ovo u hotelijerstvu često zapostavljeno zanimanje. U poslijepodnevnim se satima odvija Forum obiteljskog smještaja Kvarnera. Skup je to na kojemu će svi pružatelji usluga smještaja u domaćinstvu moći vidjeti neke od najboljih primjera iz prakse Kvarnera i regije, biti će predstavljeni novi programi financiranja ovog sektora. Hrvatska turistička zajednica će ovdje premijerno predstaviti sustav e-visitor za prijavu gostiju, uz edukaciju o korištenju istog. Ministarstvo unutarnjih poslova će održati predavanje vezano uz sigurnost objekata, a biti će riječi i o aktualnoj temi energetskih certifikata.

Subota, treći, ujedno i završni dan sajma rezerviran je za kratka predavanja na temu Internet u turizmu. Poznati stručnjaci iz prakse govoriti će o prodaji putem interneta, marketingu na društvenim mrežama te portalima poput Trip Advisora. Predavanja se održavaju od 11 sati nadalje. Radno vrijeme sajma je tijekom tri dana trajanja od 10 do 19 sati.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili na sajmu pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: PodUčkun.net

error: Content is protected !!