FOTO: Otvorena izložba Brajanski mikrokozmos likovne umjetnice Barbare Cetine @ Matulji

izlozba_barbara_cetina_brajanski_mikrokozmos_2016_01

Na otvorenju izložbe koje se održalo u četvrtak navečer, taj je prostor ispunila doista velika grupa ljubitelja lijepe umjetnosti i ”fanova” matuljske likovne umjetnice, koja je svojom specifičnom, ”zaigranom” tehnikom uspjela stvoriti prepoznatljivost na kulturnoj sceni. Veliku fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

izlozba_barbara_cetina_brajanski_mikrokozmos_2016_1_01

Matulji – Barbara Cetina – odnosno njeni likovni radovi – novi su gosti ”Galerijice”, malog izložbenog prostora u Matuljima, prvog ”izloga” za lokalne umjetnike koji je otvoren u centru mjesta, pokraj Turističke zajednice. Cetina je predstavila radove objedinjene u ciklus ”Brajanski mikrokozmos”, inspiriran mjestom u kojem živi – Brajanima iznad Jušića.

Brojne posjetitelje u samu izložbu uveo je mr.sc. Branko Kukurin koji je pisao i predgovor kataloga kao i sama autorica. Kukurin je naglasio kako je ovo novi ciklus autorice, bolje rečeno, skladnja najstarije hrvatske grafije – glagoljice, s krajolikom uspješan spoj naizgled nespojivoga. Hrvatsku uglatu glagoljicu ravnopravno je ukomponirala u prijevoje, brežuljke i doline pejzaža, dajući i jednome i drugome novu dimenziju koja nadilazi „simpatičnu dosjetku likovnosti“. Posjetitelje je uz čestitke autorici na novoj izložbi pozdravila i Eni Šebalj,zamjenica načelnika naglasivši da će građani prilikom posjeta ovoj izložbi moći saznati nešto o tehnikama i materijalima koje autorica koristi u svom radu. Ovo je prilika da građani prilikom posjeta i nauče nešto novo te da se možda i sami uključe u likovno stvaralaštvo što je i jedan od ciljeva ovakvih kulturnih programa naglasila je Šebalj.

Posjetitelji će moći posjetiti izložbu i pogledati radove Barbare Cetine kroz sljedećih mjesec dana svakim danom od 10 do 12 sati i 17 do 19 sati te subotom od 10 do 12 sati.

izlozba_barbara_cetina_brajanski_mikrokozmos_2016_2_01

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!