FOTO: Otvorena izložba ‘Dizajn pod suncem 2014 – work in progress’ @ UP Juraj Šporer

izlozba_dizajna_work_in_progres_opatija_juraj_sporer_2014

Izložba prikazuje radove u nastajanju (work in progress), a cilj joj je osim turista privući i pažnju potencijalnih proizvođača. Fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

Opatija – Drugu godinu za redom Hrvatski muzej turizma sudjeluje u projektu Hrvatskog društva dizajnera: Dizajn turizam. Prošle je godine u Opatiji, u Umjetničkom paviljonu ”Juraj Šporer“ bila predstavljena izložba ”Gladni dizajneri“, dok je prošle subote otvorena izložba ”Dizajn pod suncem“.

izlozba_dizajna_work_in_progres_opatija_juraj_sporer_2014_1

– Platforma Dizajn turizam želi posredovati između dizajna i turističke ponude: pokazati kako dizajn kao kreativna industrija može biti važan, a ponekad i presudan segment u turizmu. Izložba prikazuje radove u nastajanju (work in progress), a cilj joj je osim turista privući i pažnju potencijalnih proizvođača. Radovi na izložbi interpretiraju teme izlaganja suncu, zaštiti od sunca (Ana Rimac: Betonska brajda, Sonda: Kamarin) i boravka na suncu (Matea Ban, Luka Lucija Šola: Coolnes(t), Oaza: Sunswimmer) sunca kao izvora energije (Draga Komparak: 360°, Uz put) i uz njega povezane alternativne turističke usluge (Neven Kovačić, Vedran Jukić: MobilE, Sonda: Smart Beach). Činjenica da izložba nosi podnaslov work in progress govori o tome da su predstavljeni radovi u stadiju razrade, ali također poziva nove autore da se svojim radovima i sugestijama priključe kolekciji u nastanku, poručili su organizatori.

Koncept izložbe potpisuju Ivana Borovnjak i Roberta Bratović, organizaciju Hrvatsko dizajnersko društvo, a selekcijsku komisiju činili su: Saša Begović (arhitekt, 3LHD) Damir Gamulin (dizajner), Dean Skira (dizajner svjetla), Saša Poljanec-Borić (znanstvenica Instituta ‘Ivo Pilar’, specijalizirana za ekonomiju i sociologiju turizma) i Tomislav Popović (direktor, Maistra d.d.). Partneri pri realizaciji izložbe u Opatiji su Milenij hoteli d.o.o.

Fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net