FOTO: Otvorena izložba fotografija Istre i Škotske @ UP Juraj Šporer

izlozba03

Hubert Dimko je fotograf iskusan u svim oblicima fotografije, ali njegova strast ipak leži u fotografiranju arhitekture. Izazov nepromjenjivih geometrijskih oblika, čistih linija, različitih struktura i materijala njemu su objekti i motivi fotografske strasti te prilika za predstavljanjem svoje subjektivne estetike.

Opatija – U Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer”, prošlog petka svečano je otvorena izložba fotografija Huberta Dimka. Izložba pod nazivom ‘Fotografije iz Istre i Škotske’ otvorena je u sklopu manifestacije Bečki tjedan, a istu su otvorili zamjenica gradonačelnika Beča Renate Brauner i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

izlozba05

U umjetničkoj fotografiji, kao i u svim drugim oblicima umjetnosti, presudan je uvijek osobni angažman umjetnika. On promatra svijet kroz objektiv i uvijek je povezan sa svojim unutarnjim bićem, sa svojom intuicijom, s uhvaćenim trenutkom te promatraču predstavlja svoje fotografije, svoju vlastitu viziju svijeta. To je vizija trenutka. Unatoč mehaničkoj proizvodnji uz pomoć fotoaparata, on snima pokretljivost fenomena i promjenu događaja oko sebe i omogućuje promatraču kroz svoj izbor trenutka, motiva i kuta promatranja, neponovljive utiske. Sadržaji promatranja i prezentacije su višestruki i beskonačni, iako su nastali uz tehničku pomoć fotoaparata. Hubert Dimko je fotograf iskusan u svim oblicima fotografije, ali njegova strast ipak leži u fotografiranju arhitekture. Izazov nepromjenjivih geometrijskih oblika, čistih linija, različitih struktura i materijala njemu su objekti i motivi fotografske strasti te prilika za predstavljanjem svoje subjektivne estetike. Njegov sklad promatranja je skriven u obliku, u objektivima, ovisno o kutu gledanja njegovog fotoaparata. Zbog toga mu uvijek iznova uspijeva stvoriti promatraču jedan nov, neobičan oblik objekta. Ovom izložbom predstavlja nam, osim slika stare arhitekture i fenomene prirodnih pojava koje se stalno i brzo mijenjaju. On snima prirodu i svjetlosne efekte stvarajući poveznicu između uhvaćenog trenutka i promatrača, a da ga ne ograničava. On ostavlja promatraču dovoljno prostora za vlastitu interpretaciju, vlastitu maštu i snove. On fotografira za promatrača i povratna informacija promatrača pravi je sadržaj njegove fotografije. Anica Matzka-Dojder.

[nggallery id=1082]

I. Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!