FOTO: Otvorena izložba Tee Paškov Vukojević @ Galerija Bonačić

Liburnija.net: Tea Paškov Vukojević @ Opatija

Ljubitelje umjetnosti nisu omele visoke temperature te su usprkos svemu pohrlili vidjeti njezin “Ples boja”, ciklus akrila na platnu. Nekoliko fotografija s otvorenja izložbe možete pogledati u nastavku teksta.

Opatija – U elegantnom ambijentu Galerije ateliera Giulio Bonačić otvorena je izložba riječke slikarice Tee Paškov Vukojević.

Ljubitelje umjetnosti nisu omele visoke temperature te su usprkos svemu pohrlili vidjeti njezin “Ples boja”, ciklus akrila na platnu. Zaplesali smo s Teom maštoviti ples u prekrasnim bojama i snažnom umjetničkom izražaju. “…boja na njezinim radovima je puna, ne miruje nego teče prelijeva se i govori brzo i bez daha, mijenja se putujući iz oblika u oblik. Ona je dinamična, svježa, prebacujući se nestalna je poput vjetra… Poput plime, energija stvaranja zrači sa slika i osvaja nas svojom vedrinom. Piše Jasna Rodin”

Tea Paškov Vukojević diplomirala je na Filozofskom fakultetu, odsjek Kiparstvo. Ovo joj je do sad četrnaesta samostalna izložba, a sudjelovala je na tridesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je HDLU-a (Hrvatskog društva likovnih umjetnika) a za svoj umjetnički rad dobila je oko trideset nagrada na području slikarstva. Osim slikarske djelatnosti aktivno se bavi kiparstvom, keramičkim i pedagoškim radom. Predaje u talijanskoj osnovnoj školi ”San Nicolo’“ u Rijeci, voditelj je likovnih sekcija batika i slikarstva ”Romolo Venucci“, te radi sa nadarenom djecom županije pri grupi ”LIADO“. Za svoj pedagoški rad Tea je također višestruko nagrađivana.

Uz osvježavajuće koktele i kućnu atmosferu osjetili smo svu snagu i radost stvaralaštva Tee Paškov Vukojević. Izložba se može pogledati svakim radnim danom od 09 do13 sati i od 16 i 30 do 19 i 30 sati.

[nggallery id=265]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net