FOTO: Otvorena izložba Working Man Blues Božidara Milinkovića kao uvod u Kastav Blues Festival

izlozba_working_man_blues_bozidar_milinkovic_kastav_blues_festival_2015

Mr. Jazz istražuje karakteristike i otkriva fizionomiju Erica Claptona, Johna Leeja Hookera, Eddyja Martina i drugih vrhunskih glazbenika iz svijeta blues-glazbe, a njegovi su portretni radovi čvrsto i jasno građeni u kontrastima svijetla i sjene, odmjereni u njihovu plasticitetu, lišeni svake dekorativne ljupkosti. Veliku fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

izlozba_working_man_blues_bozidar_milinkovic_kastav_blues_festival_2015_1

Kastav – Working Man Blues naziv je izložbe Božidara Milinovića, poznatog i po nadimku ”Mr. Jazz”, koja je u subotu navečer otvorena u kastavskom Guitar Caffe-u, uz prisutnost brojnih imena domaće glazbene scene, osobito one koja ”pliva” blues i jazz glazbenim vodama.

Naime, ova izložba uvod je u 8. izdanje Kastav Blues Festivala koje počinje ovog tjedna, ali ujedno i jubilarna 30. samostalna izložba Božidara Milinkovića.

izlozba_working_man_blues_bozidar_milinkovic_kastav_blues_festival_2015_2

Kako navode organizatori, pomnim promatranjem inspirativnoga izvora Mr. Jazz istražuje karakteristike i otkriva fizionomiju Erica Claptona, Johna Leeja Hookera, Eddyja Martina i drugih vrhunskih glazbenika iz svijeta blues-glazbe, a njegovi su portretni radovi čvrsto i jasno građeni u kontrastima svijetla i sjene, odmjereni u njihovu plasticitetu, lišeni svake dekorativne ljupkosti.

Izložba ostaje otvorena do 15. kolovoza. Veliku fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!