FOTO: Otvorena izložba 'Zvončari i keramika' @ Rukavac


Svoje radove izložilo je 18 umjetnika, te tri likovne grupe, a fotografije možete pogledati u nastavku teksta.
Rukavac – Tradicionalna izložba male keramike, pod nazivom ‘Zvončari i keramika’ svečano je otvorena u Zvončarskoj muzejskoj zbirci Općine Matulji u Rukavcu.
Ovo je treće ‘izdanje’ izložbe, na kojoj se predstavlja niz priznatih umjetnika keramičara, iz Italije, Slovenije i Hrvatske, koji se već dugi niz godina bave izradom umjetničke keramike, a članovi su i raznih strukovnih udruženja ZUH (Zajednica umjetnika Hrvatske), ULUPUH (Udruženje likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Hrvatske) i Kerameikona, te učenika okupljenih u raznim likovnim grupama.
Svoje radove izložilo je 18 umjetnika, te tri likovne grupe – Likovna grupa Podmurvice, Osnovna škola Turnić i umjetnička grupa zajednice Talijana iz Rijeke – Romolo Venucci. Glazbenu podršku prilikom otvorenja pružili su mladi talenti – Antonio Krštofić i Matea Matić .
– Izložba će ostati otvorena do 22. veljače, autori i radovi su izvrsni, stoga ovim putem pozivamo svu zainteresiranu javnost da posjete Zvončarsku muzejsku zbirku Općine Matulji, i pogledaju tradiciju pretočenu u keramiku, kazala nam je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.
[nggallery id=47]
Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: Zoran Ventin / Art film

error: Content is protected !!