FOTO: Otvorena knjižara – suvenirnica Adamić @ Opatija

knjizara_suvenirnica_adamic_opatija

Nova opatijska knjižara – suvenirnica nalazi se na adresi Maršala Tita 64, na glavnoj cesti (blizu hotela Ambasador, preko puta željezare), a radno vrijeme je svaki dan od 9 do 21 sat te nedjeljom od 17 do 21 sat.

Opatija – Od ovog ponedjeljka svoja vrata širom je otvorila knjižara – suvenirnica Adamić, izdavačke kuće Adamić pa se tako i u Opatiji konačno mogu kupiti razne knjige i djela domaćih autora i književnika. U ponudi se nalaze razne umjetnine poznatog Riječanina Voje Radoičića koji je svojim radovima ‘razigrao’ novootvorenu knjižaru, ali i suveniri poput keramičkih ovčica raznih veličina, stare fotografije našega kraja kao i razne slike.

knjizara_suvenirnica_adamic_opatija_1

Svi zaljubljenici u pust, u ovoj će knjižari pronaći i ‘Pusna kuharica – jela koja jedemo u vrijeme Karnevala’ grupe autora, zanimljivu knjigu Saše Čaušovića o Krimejskim feštarima te knjigu Franje Šepića Bertina – ‘Zvončari, partenjaki, feštari, maškare: mesopusni običaji Kastavštine i okolice’. A ni oni najmlađi nisu ostali zakinuti te mogu uživati u raznim slikovnicama poput kompleta slikovnica GKL-a Pale, Crvenkapica, Maca Papučarica, Ježurka Ježić, Ivica i Marica , te slikovnicu ‘Zvijezde EU’ Mladena Kušeca. U knjižari se može pronaći i komplet knjiga Ivana Lesingera – Biblioteka ljekovito bilje i zdravlje 1-12, monografije Opatije ‘The Pearl’ Voljena Grbca, ‘Blago Jadrana’ Danijela Frke i Jasena Mesića i još mnogo zanimljivih naslova vezanih uz naš kraj. U ponudi se nalazi i nedavno objavljena zbirka od tri CD-a s interpretacijama izbora poezije najpoznatijih čakavskih pjesnika 20. stoljeća liburnijskog kraja Drage Gervaisa, Zorana Kompanjeta i Ljubomira Pavešića pod nazivom ‘Čakavski bardi’. Kako bi se posjetiteljima ‘olakšao’ boravak u knjižari – suvenirnici Adamić, u njoj se nalazi i mali kutak za sjedenje pa prije nego što odlučite nešto kupiti opustite i uživajte u ovom zaista zanimljivom prostoru koji izgleda poput galerije.

Nova opatijska knjižara – suvenirnica nalazi se na adresi M. Tita 64, na glavnoj cesti (blizu hotela Ambasador), a radno vrijeme je svaki dan od 9 do 21 sat te nedjeljom od 17 do 21 sat. Iako je knjižara – suvenirnica Adamić već otvorena, službeno otvorenje zakazano je za 30. srpnja.

[nggallery id=897]

Serena Calderara / Liburnija.net