FOTO: Otvorena Kuća Betty u Dragi, proslavljena Kandalora u Mošćenicama

kandalora_moscenice_katedra_cakavskog_sabora_2014

Kuća Betty doista je atraktivno zdanje smješteno tek nekoliko stotina metara od općinskog sjedišta, koje će osim Zajednice Talijana i njihovih aktivnosti, ”udomiti” i brojna kulturna događanja, što se već pokazalo točnim budući da je (n)ovo kulturno odredište Mošćeničke Drage u ”probnom radu” još od ljetnih mjeseci. Veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

kandalora_moscenice_katedra_cakavskog_sabora_2014_1

Mošćenička Draga/Mošćenice – Vikend ispunjen velikim kulturnim događanjima mogli su iskusiti Dražani tijekom protekla dva dana, jer u petak navečer uz rivu u Dragi otvorena je Kuća Betty, novo sjedište draške Zajednice Talijana, a jučer je u Mošćenicama obilježena Kandalora, povijesni dan ovog gradića na brijegu.

Kuća Betty doista je atraktivno zdanje smješteno tek nekoliko stotina metara od općinskog sjedišta, koje će osim Zajednice Talijana i njihovih aktivnosti, ”udomiti” i brojna kulturna događanja, što se već pokazalo točnim budući da je (n)ovo kulturno odredište Mošćeničke Drage u ”probnom radu” još od ljetnih mjeseci.

Uređenje prostora koji će raspolagati i atraktivnom galerijom u podrumu, sobom za sastanke te velikom terasom, stajalo je oko 200 tisuća eura, koje je na inicijativu draških Talijana uložila talijanska vlada.

kandalora_moscenice_katedra_cakavskog_sabora_2014_2

Nakon ”uzbuđenja” u Noći muzeja, velik broj ljudi privukla je i jučerašnja proslava Kandalore u Mošćenicama. U sklopu programa ovog povijesnog dana starog gradića, Katedra Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga puku je ”položila račune” i predstavila svoj rad u proteklih deset godina.

Nakon službenog dijela i zanimljive predstave koja je suvremenim Mošćeničanima približila njihove pretke iz 1714. godine, druženje je nastavljeno u restoranu ”Perun” uz jela kakva su se služila još prije tri stotine godina.

Veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!