Otvorena likovna manifestacija Mošćenički pinel 2013. @ Mošćenice

Arhiva Liburnija.net

Arhiva Liburnija.net

Cilj je ove kolonije promoviranje kulturnih i turističkih vrijednosti Mošćenica kao jednoga od najstarijih i najočuvanijih gradića na Liburniji, uključivanje Mošćenica u međunarodnu mrežu gradova i mjesta u kojima se održavaju slične likovne radionice, intenziviranje likovnoumjetničke suradnje i razmjene na međunarodnoj razini te uključivanje djece u rad kolonije. Fotogaleriju s otvorenja manifestacije objavljujemo uskoro!

Mošćenice – Prošle subote otvorena je peta po redu međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel. Ove godine skupili su se likovni umjetnici raznih zemalja i Hrvatske da svojim umijećem pretoče ljepotu starog srednjovjekovnog grada Mošćenica i njegove okolice na svoja platna. Svečanom otvorenju prisustvovali su sljedeći umjetnici iz Austrije Helene Kleindienst-Guggi, Ingrid Grillmayr i Barbara Raič, iz Italije Marina Battistella, iz Češke Petra Jovanovska, iz Njemačke Sabine Leichner-Heuer i iz Hrvatske Kruno Vrgoč i Vladimir Zopf.

Mošćenički pinelić

Mošćenički pinelić

Umjetnici su se na inicijalnoj izložbi predstavili ranijim radovima po vlastitome izboru, a izložba se može pogledati do 30. kolovoza 2013. Umjetnici će sedam dana raditi na prostoru grada Mošćenica, a lajtmotiv 5. međunarodne likovne kolonije su Mošćenice – grad između neba i mora. Kolonija se zatvara 31.8.2013. u 18:30 sati kada se otvara izložba novonastalih radova. Izložbe su postavljene u izložbenome prostoru smještenu u prizemlju Područne škole u Mošćenicama.

Cilj je ove kolonije promoviranje kulturnih i turističkih vrijednosti Mošćenica kao jednoga od najstarijih i najočuvanijih gradića na Liburniji, uključivanje Mošćenica u međunarodnu mrežu gradova i mjesta u kojima se održavaju slične likovne radionice, intenziviranje likovnoumjetničke suradnje i razmjene na međunarodnoj razini te uključivanje djece u rad kolonije.

U okrilju Kolonije organizira se i dječje likovne radionice pod nazivom Mošćenički pinelić. One će najmlađima pružiti priliku za izražavanje kreativnosti uporabom različitih materijala, a omogućit će se i stvaranje partnerskoga odnosa među sudionicima Kolonije. Ovogodišnji Mošćenički pinelić održat će se 27. 8. 2013. s početkom u 10.00 sati. Na svečanom otvorenju prisutnoj publici obratili su se dr. sc. Elena Rudan ispred Katedre Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga i Riccardo Staraj, zamjenik načelnika, ispred Općine Mošćenička Mošćenička Draga i Zajednice Talijana Općine Mošćenička Draga, a koloniju se otvorila predsjednica Općinskog vijeća Općine Mošćenička Draga dr. sc. Magda Mandić.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!