FOTO: Otvorena manifestacija ‘Medenjak z Opatije’

medenjak_z_opatije_zlatno_uliste_2014 (2)

Slatka manifestacija “Medenjak z Opatije” traje još danas, uz slobodan ulaz dok nekoliko fotografija možete pogledati na ovom linku

Opatija – U Sportskoj dvorani Marino Cvetković jučer je otvorena manifestacija ”Medenjak ‘z Opatije” koja će se u prostoru partera sportske dvorane održavati još danas.

medenjak_z_opatije_zlatno_uliste_2014 (1)

Riječ je o manifestaciji koja objedinjuje 1. smotru pčelarstva Primorsko goranske županije s međunarodnim sudjelovanjem i 8. po redu manifestaciju Zlatno ulište – ocjenjivanje kvalitete meda PGŽ.

Ukupni pobjednik Zlatnog ulišta je Robert Kos iz Rukavca, drugo mjesto pripalo je Miloradu Mraku iz Rijeke, a treće Igoru Požgaju iz Kukuljanova. U kategoriji med lipe slavila je Zdenka Laser iz Rijeke, u kategoriji med vrijesak Milojko Tojaga iz Opatije, a u kategoriji med kadulje Mate Antić iz Rijeke.

Tijekom jučerašnjeg dana medare i pčeleare koji su se okupili na ovoj smotri u Opatiji obišao je i predsjednik RH Ivo Josipović, kojega su dočekali predstavnici grada Opatije i predstavnici organizatora “Medenjaka z Opatije” na čelu s Đukom Petrićem.

medenjak_z_opatije_sajam_pcele_2014

Podsjetimo, osim dijela programa koji osigurava prodajnu izložbu pčelinjih proizvoda, ”Medenjak ‘z Opatije” ima i svoju edukativnu funkciju kroz događanja poput okruglih stolova putem kojih se građani mogu informirati o svim blagodatima pčelinjih proizvoda, ali jednako tako i o važnosti ove vrste za ekosustav planete. Naime, što pčele proizvode važne zdravstvene i prehrambene proizvode, imaju značajnu ulogu u održavanju ravnoteže ekosustava oprašujući bilje i tako stvarajući uvjete za daljnju proizvodnju hrane.

Slatka manifestacija “Medenjak z Opatije” traje još danas, uz slobodan ulaz dok nekoliko fotografija možete pogledati na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!