FOTO: Otvorena pivovara Kaltenberg Adria na Kukuljanovu

Kako je proteklo otvorenje provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Kukuljanovo – Nedavno je održano svečano otvorenje 12 milijuna eura vrijedne investicije pivovare Kaltenberg Adria u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu, a investitor je vlasnik ovog pivskog brenda i prapraunuk posljednjeg bavarskog kralja Ludwiga III., princ Luitpold, čija se obitelj već 750 godina bavi proizvodnjom pive.

Uz čestitke na ovom značajnom ulaganju u najvećoj industrijskoj zoni u Primorsko-goranskoj županiji, zamjenik Boras Mandić rekao je kako je ovo vrijedan pogon koji će pomoći i promociji turizma. Naime u sklopu Pivovare otvoren je i restoran Ludwig gastro pub u kojem je predviđeno i održavanje raznih evenata, koncerata te mogućnost razgledavanja proizvodnih pogona.

Na svečanom otvaranju bio je i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić te jedan od suvlasnika Kaltenberga, bavarski princ Luitpold von Bayern.

– Područje Kukuljanova odabrali smo prvenstveno zbog besprijekorne kvalitete riječke vode, jako dobre povezanosti s Njemačkom i mogućnosti brze logistike s matičnom tvrtkom. Rijeka je bila veliki grad bez pivovare te smo uvidjeli dobru priliku za izgradnjom prve pivovare na ovom području. Isto tako moramo naglasiti da smo dobili veliku podršku lokalne zajednice i industrijske zone Bakar koja nam je uvelike pomogla u realiziranju ovog projekta. Proizvodimo pivske specijalitete visoke kvalitete. Sva piva će biti proizvedena sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva. Naša proizvodnja će biti u malim serijama, moći ćemo proizvoditi više različitih stilova piva, te postoji mogućnost za lansiranjem više vrsta craft piva. Ulazimo na tržište sa specijalnim pivama uz široku paletu bavarskih pivskih stilova, kazao je Luitpold.

Generalni dorektor Kaltenberg Adria Damir Tomljanović kazao je kako je ideja za ovaj projekt, vrijedan dvanaest milijuna eura, rođena prije dvije i pol godine, a u svega godinu i pet mjeseci sagrađen je objekt koji se odlikuje visokim stupnjem tehnologije i opreme po najvišim standardima koja omogućuje proizvodnju od 30 do 50 tisuća hektolitara piva godišnje, a koji će otvoriti pedesetak novih radnih mjesta, od kojih je većina popunjena uglavnom ljudima iz domaćeg kraja.

Kako je proteklo otvorenje provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

error: Content is protected !!