FOTO: Otvorena prva kvarnerska punionica za elektro automobile @ Lovran

punionica_elektricne_automobile_lovran_1

Punionica je otvorena suradnjom Turističke zajednice Kvarnera, općine Lovran i njene turističke zajednice te lovranske tvrtke Futura trade, a punjenje automobila u narednom periodu potpuno je besplatno. Fotogaleriju koju smo snimili u Lovranu pogledajte na ovom linku

Lovran – Prva punionica za električne automobile otvorena je jučer u središtu Lovrana, a prema informacijama s jučerašnje tiskovne konferencije ovo je četvrta takva punionica u Hrvatskoj i jedna od ukupno 1165 punionica u Europi. Lovransku punionicu napravila je tvrtka ‘Futura trade’ u suradnji s Općinom Lovran, TZ Općine Lovran i TZ Kvarnera.

punionica_elektricne_automobile_lovran_2

Punionica je otvorena pokraj ureda Turističke zajednice općine Lovran, a punjenje automobila u narednom periodu potpuno je besplatno, istaknuto je na jučerašnjoj tiskovnoj na kojoj su sudjelovali Irena Peršić Živadinov direktorica TZ Kvarnera, Branislav Petković zamjenik načelnika Općine Lovran, Nataša Miljak predsjednica Vijeća, direktor TZO-a Lovran Vojko Brubnjak te Branko Milohnić iz tvrtke Futura trade i Siniša Babić iz Kognite.

– Otvorenjem ove punionice Lovran se pridružio europskim destinacijama koje svojim gostima pružaju ovakvu vrstu usluge. Njemački autoklub ADAC, najveći je u Europi s 18 milijuna članova. Svake godine objavljuju poznati Auto Atlas Europe u kojem Lovran redovno objavljuje oglas s motivom Staroga grada. Taj atlas ima link na Internetu na kojem su sve punionice elektro automobila u Europi. Trenutno ih je označeno 1.164, a ova lovranska punionica biti će 1.165. Također, ova punionica znači veliki marketinški plus na Lovran, jer se otvorenjem iste, QR pločama, Hot spot zonama i web kamerama profilira kao napredna europske turistička destinacija, istaknuo je Vojsko Brubnjak, direktor TZ Lovran.

punionica_elektricne_automobile_lovran

– Električni automobili su trend u svijetu, koji je izvanredno dobro prihvaćen od turista i tržišta, stoga je lovranska punionica dobra za čitav kvarnerski turizam kao nastavak održivog razvoja, istaknula je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Vlasnicima elektro automobila, kojih je u Hrvatskoj još uvijek malo, ali ih je sve više, kao i u Europi i svijetu, tako je omogućeno napajanje njihovih električnih vozila tijekom odmora na opatijskoj rivijeri.

– Trenutno u Hrvatskoj nema puno električnih automobila, no prema direktivi Europske unije, Hrvatska bi do 2020. godine trebala imati 2000 punionica za električna i hibridna vozila. U Hrvatskoj je registrirano 19 takvih vozila, no kako je na našem najvažnijem emitivnom tržištu u Njemačkoj trenutno registrirano oko 200.000 elektro automobila, računa se da će ih do 2020. godine biti oko milijun, dodao je Branislav Petković, zamjenik općinskog načelnika.

Za punjenje jednog automobila električnom energijom potrebno je 3 do 4 sata, a svaki dolazak vozača elektro automobila u Lovran bit će nagrađen i simboličnim darom lovranske Turističke zajednice.

Fotogaleriju koju smo snimili u Lovranu pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!