FOTO: Otvorena retrospektivna izložba radova povodom obilježavanja jubilarnog Mandraća

izlozba_30_godina_likovne_manifestacije_mandrac_opatija_2015_2

Na izložbi su predstavljena izabrana djela nagrađenih autora tijekom trideset godina postojanja tradicionalne međunarodne likovne manifestacije Mandrać, kao i priča o njenoj povijesti. Fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

izlozba_30_godina_likovne_manifestacije_mandrac_opatija_2015_1

Opatija – Uoči tridesetog rođendana međunarodne likovne manifestacije Mandrać koja će se održati 29. i 30. kolovoza prekjučer je u Umjetničkom paviljonu ”Juraj Šporer“ otvorena izložba pod nazivom ”30 godina Mandraća“.

Na izložbi su predstavljena izabrana djela nagrađenih autora tijekom trideset godina postojanja tradicionalne međunarodne likovne manifestacije Mandrać, kao i priča o njenoj povijesti. To je prva revija radova uz 30. Mandrać, dok će druga izložba biti postavljena od 28. kolovoza do 13. rujna. Izložbu je nakon uvodne riječi više kustosice dr.sc. Mirjane Kos Nalis otvorio zamjenik gradonačelnika grada Opatije Fernando Kirigin.

izlozba_30_godina_likovne_manifestacije_mandrac_opatija_2015

Podsjetimo, prema riječima organizatora, manifestacija je značajno obogaćena fondom nagrada, ali i programom u sklopu kojeg će se zadržati ”stari aduti” Mandraća – izlaganje slika na otvorenom i likovni natječaj u Voloskom, Dječji Mandrać u sklopu kojega tijekom subote slikaju i izlažu djeca i na kojem se očekuje stotinjak mališana, te centralno događanje u nedjelju kada će tijekom čitavog dana umjetnici iz desetak zemalja izlagati i stvarati svoje radove na otvorenom i sudjelovati u nagradnom natječaju.

Tijekom dječjeg Mandraća održat će se koncert i igrokaz za djecu uz sudjelovanje izvođačica Meri Jaman i Anite Valo iz dua Meritas te Jelene Radan, a tijekom Mandraća u programu ArtExchange Volosko predstavit će se strukovne kulturne udruge (ArtBazar, OpArt, Rijeka – kandidat za prijestolnicu kulture,..), galerije i galeristi, proizvođači i trgovci okvira, slikarskog pribora i materijala. U nedjelju će se održati i ulični glazbeni programi ”Paleta nota” tijekom čitavog dana, a završni koncert održat će Jelena Radan i duo Meritas.

Fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!