FOTO: Otvorena Vjeronaučna olimpijada – državno natjecanje iz vjeronauka @ Opatija

vjeronaucna_olimpijada_opatija_2016

Jučerašnji program je započeo nastupom zbora učitelja i učenika koji su otpjevali sakralnu pjesmu ”Oči u oči” i svjetovnu domoljubnu pjesmu iz originalnog školskog autorskog mjuzikla o pogibiji Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana ”Ljepote njene”. Fotogaleriju iz Adriatica i opatijske osnovne škole pogledajte na ovom linku

vjeronaucna_olimpijada_opatija_2016_1

Opatija – Osnovna škola ”Rikard Katalinić Jeretov” jučer je ugostila učenike osnovnih i srednjih škola na Vjeronaučnoj olimpijadi – državnom natjecanju iz vjeronauka. Svečano otvorenje natjecanja održano je 6. travnja u Kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic, dok je jučer u školi održan pisani dio natjecanja i prigodni program za sve sudionike.

Jučerašnji program je započeo nastupom zbora učitelja i učenika koji su otpjevali sakralnu pjesmu ”Oči u oči” i svjetovnu domoljubnu pjesmu iz originalnog školskog autorskog mjuzikla o pogibiji Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana ”Ljepote njene”. Nakon nastupa zbora, mali lutkari predstavili su svjetovnu scensku igru ”Kositreni vojnik”.

vjeronaucna_olimpijada_opatija_2016_2

Nakon pisanog dijela natjecanja učenici i njihovi mentori razgledali su Opatiju te su posjetili Marijansko svetište na Trsatu, a njihovo druženje završilo je euharistijskim slavljem u riječkoj katedrali sv. Vida.

Posljednji dan natjecanja rezerviran je za finalni dio natjecanja te proglašenje pobjednika i dodjele nagrada.

Fotogaleriju iz Adriatica i opatijske osnovne škole pogledajte na ovom linku

Serena Calderara / PodUčkun.net
Foto: Foto Kurti

error: Content is protected !!