FOTO: Otvoreni 4. Dani antifašizma @ Opatija

Jučer su započeli 4. Dani antifašizma u Opatiji, čija je centralna tema spolno nasilje kao ratno oružje, a prvog dana uz svečanost otvorenja, održana je i projekcija filma ”Grbavica” Jasmile Žbanić. Uskoro objavljujemo fotogaleriju…

Opatija – Dani antifašizma u Opatiji, već provjerena i tradicionalna manifestacija posvećena ljudskim slobodama i identificiranju nasilja u modernom društvu, ušla je jučer u poslijepodnevnim satima u svoje četvrto izdanje, a među brojnim gostima na otvorenju isticala se izaslanica predsjednika Republike Hrvatske, Zrinka Vrabec-Mojzeš.

Centralna tema ovogodišnjih dana antifašizma jest nasilje nad ženama – točnije, spolno nasilje kao ratno oružje, a prvog dana uz svečanost otvorenja, održana je i projekcija filma ”Grbavica” Jasmile Žbanić, potresne drame koja se bavi upravo ovom problematikom.

Danas su u Villi Antonio svoj dan imali srednjoškolci, koji su debatirali na temu rađa li se ili postaje nasilnikom, a skup će završiti sutra panel-raspravom u kojoj će sudjelovati najistaknutije predstavnice civilnog društva u Hrvatskoj, koje se bave tematikom spolnog nasilja u ratu.

[nggallery id=653]

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!