FOTO: Otvorenjem izložbe i bluesom započeo Mošćenički umjetnički festivalčić

mufic_2014_mocenicki_umjetnicki_festivalcic

Jučerašnji glazbeni dio programa obilježio je blues, a led je probio izvrstan blues-rock trio The Mezcal Moon, nakon kojih su na red stigle domaće snage – Riccardo Staraj & Midnight Blues Band – koje su prisutnoj publici na Kosnice predstavili autorski materijal uz poneke fragmente raznih blues klasika. Veliku foto-galeriju pogledajte na ovom linku…

Body painting @ MUF

Body painting @ MUF

Mošćenice – Sinoćnje otvorenje MUF-ića ponovo je pretvorilo Mošćenice u kulturni centar našeg kraja. Uz tradicionalno otvorenje izložbe u prostorijama područne škole na kojoj se predstavilo desetak umjetnika, dok se petnaestak proizvođača suvenira i rukotvorina smjestilo na placi i duž uličica starog grada.

Jučerašnji glazbeni dio programa obilježio je blues, a led je probio izvrstan blues-rock trio The Mezcal Moon, nakon kojih su na red stigle domaće snage – Riccardo Staraj & Midnight Blues Band – koje su prisutnoj publici na Kosnice predstavili autorski materijal uz poneke fragmente raznih blues klasika.

Detalj s otvorenja izložbe

Detalj s otvorenja izložbe

Kao i proteklih godina atmosfera u Mošćenicama je izvrsna, dok posebnost ovog Festivala čini i uključivanje domaćeg stanovništva u isti. Druženje, cuga, klopa, razgovori o umjetnosti te glazbena kulisa s Kosnice postali su uobičajen ‘dekor’ u starom gradu za vrijeme trajanja festivala.

Prvi dio programa današnjeg programa, namijenjen je mališanima. U 18 sati zakazano je natjecanje u bacanju papirnatih aviona na Kosnice. Interaktivna i edukativna eko-cirkusko-glazbena predstava u izvedbi Teatra OZ, pod nazivom Cirkus Kumulus održat će se po završetku natjecanja, dok će program zaokružiti Kiki i Ela iz Dua Blondes.

Veliku foto-galeriju pogledajte na ovom linku…

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!