FOTO: Otvorenjem izložbe, mini-koncertom ”Z Mika v Rukavac” i plesom nastavljeno obilježavanje Petrove @ Rukavac

Z Mika v Rukavac

Z Mika v Rukavac

Antonio Krištofić, Martina Majerle, Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić, uz vodstvo Rajke Šepić Jurdane, predstavili su se mini-koncertom ”Z Mika v Rukavac” dok je zabavni program otvorio Lungmare band, nakon kojeg je nastupio Mauro Staraj i La banda. Veliku foto-galeriju s Rukavca pogledajte na ovom linku

petrova_rukavac_2014_antonio_kristofic_izlozba_mauro_staraj_squarcia_branko_jani_kukurin_1

Rukavac – Otvorenjem izložbe Branka Janija Kukurina ”Sliki z domaćega kraja’‘, u Zvončarskoj muzejskoj zbirci, jučer je nastavljeno obilježavanje ovogodišnje Petrove. Branko Jani Kukurin poznati je fotograf i još poznatiji majstor ”domaće besedi” te promotor tradicionalnih ”užanci” kastavskog kraja. Ovom izložbom predstavio je javnosti sitne detalje liburnijskog područja koji u sjećanja prizivaju neka prošla vremena.

Antonio Krištofić, Martina Majerle, Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić, uz vodstvo Rajke Šepić Jurdane, predstavili su se mini-koncertom ”Z Mika v Rukavac” dok je zabavni program otvorio Lungmare band, nakon kojeg je nastupio Mauro Staraj i La banda.

petrova_rukavac_2014_antonio_kristofic_izlozba_mauro_staraj_squarcia_branko_jani_kukurin_4

Danas je na rasporedu međunarodni turnir amaterskih i profesionalnih ekipa u povlačenju konopa na školskom igralištu, a na istom mjestu u 20 sati pobjednici turnira moći će odmjeriti svoju snagu, u dvoboju protiv ”ženskeh z Rukavca”. Večernji program s početkom u 21 sat otvara predstava ”Bjutiful America” u izvedbi udruge ‘‘Domoljub 1909’‘ iz Rukavca. Navedena predstava je zadnji dio zapažene ”kozje trilogije“ čiji su dio i predstave ”V Rukavac ni po kozu“ i ”Koze diši prč“, već dobro poznate domaćoj, ali i široj publici. Radi se o komediji o životu nekada u našem kraju. Po završetku predstave kreće nastup Mustafa te natjecanje va potresujke, a točno u ponoć očekuje se i dolazak gostiju iznenađenja.

Posljednji dan proslave je ponedjeljak, 30. lipnja, kada će na ”Kinkeloven tarace” u 20 i 30 sati početi program ”Najmlaji sopu, kantaju i tancaju” u sklopu kojeg će svoje umijeće predstaviti polaznici glazbenog tečaja udruga ‘‘Akord’‘ i plesna skupina ‘‘DND’‘ Matulji, nakon čega se nastavlja druženje uz D’Beni band i karaoke.

Veliku foto-galeriju s Rukavca pogledajte na ovom linku

I. M. / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!