FOTO/VIDEO Otvoreno i blagoslovljeno Novo groblje Kastav u Žegotima

Novo groblje nalazi se na čestici čiji je najveći dio Grad Kastav dobio u vlasništvo zamjenom vlasništva sa Župom sv. Jelene, a ostatak otkupom od građana. Groblje je blagoslovio nadbiskup Ivan Devčić.

Kastav – Pred blagdan Svih svetih, otvoreno je danas i svečano blagoslovljeno Novo groblje Kastav u Žegotima. Investicija ukupno vrijedna 6,7 milijuna kuna predviđa uređenje prostora površine 29 tisuća kvadratnih metara, a dosad je realizirana prva faza. Novo groblje nalazi se na čestici čiji je najveći dio Grad Kastav dobio u vlasništvo zamjenom vlasništva sa Župom sv. Jelene, a ostatak otkupom od građana. Groblje je blagoslovio nadbiskup Ivan Devčić.

U sklopu prve faze radova izgrađena je mrtvačnica, jedno ukupno polje sa 151 ukopnim mjestom i prilazna cesta s potrebnom infrastrukturom, sve na prostoru površine 5,7 tisuća „kvadrata“. Dosad izgrađena grobna mjesta realizirana su u pet grobnih redova sa 71 ukopnim mjestom odvojenih stazama te blok niša s 80 ukopnih mjesta u tri razine. Pristupna cesta duga je oko 70 metara, a parkiralište ima osamdesetak parkirnih mjetsa.

Ukupna vrijednost radova na mrtvačnici i ukopnim poljima, uključujući i nadzor nad gradnjom iznosi 4,3 milijuna kuna. Radove je izvela tvrtka GIT Varaždin, prema projektnoj dokumentaciji Jadranprojekta iz Rijeke, a za nadzor je bio zadužen Herman projekt iz Ičića.

error: Content is protected !!