FOTO: Ovogodišnju manifestaciju 9. Dani Ičića otvorili Psihomodo pop i Pacific bullets

– Ove godine nam vrijeme zaista ne ide na ruku, ali zainatili smo se i sad ćemo vidjeti tko će prvi popustiti – mi ili vremenske prilike. Ovogodišnje Dane Ičića otvorili smo sinoć, a danas nastavljamo s prvim plivačkim maratonom, istaknuo je Marin Starčić . Kako je protekla jučerašnja rock veselica u Ičićima provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Ičići – Ovogodišnja manifestacija Dani Ičića započela je jučer koncertom zagrebačkog banda Psihomodo pop i zadarskih Paciffic bulletsa.

Više od deset godina prošlo je od posljednjeg nastupa Gobca i kompanije u našem kraju, a jučerašnji koncert donio je presjek karijere koja neprekidno traje od 1983. godine. Nema nje, Frida, Ramona, Rano jutro, Donna, Nebo, Ja volim samog sebe, Bože čuvaj Psihomodo, Sexy magazin, Ona odlazi samo su neke od pjesama koje su odsvirali jučer u Ičićima. Uz Psihomodo pop nastupio je i zadarski cover band Pacific bullets.

Rockabilly i rock ‘n’ roll klasici Johnnya Casha, Briana Setzera, Elvisa Presleya, Ritchie Valensa, Creedence Clearwater Revivala, Gena Vincenta, Eddia Cochrana, Roya Orbisona, Beatlesa, Stray Catsa te Buddya Hollya rasplesali su publiku i podsjetili kako je popularna glazba zvučala u ‘50 i ‘60 godinama prošlog stoljeća.

– Ove godine nam vrijeme zaista ne ide na ruku, ali zainatili smo se i sad ćemo vidjeti tko će prvi popustiti – mi ili vremenske prilike. Ovogodišnje Dane Ičića otvorili smo sinoć, a danas nastavljamo s prvim plivačkim maratonom, istaknuo je Marin Starčić, uime organizatora ovogodišnjih Dana Ičića.
Podsjetimo, prvi plivački maraton održat će se u subotu, 9. rujna ispred caffe bara Calypso. Start maratona zakazan je 16 sati, dok prijave počinju pola sata ranije. Za online prijave kotizacija iznosi 80 kn, dok će se za prijave prije starta morati izdvojiti 100 kn, a u cijenu kotizacije uključena je majica i marenda.

– Ostatak pripremljenog programa planiramo realizirati naredni vikend. Tako bi petak, 15. rujna (rezervni termin nedjelja, 17. rujna) bio u znaku LFF-a, a subota u domaćem điru uz Letnju maškaranu đitu odnosno maškaranu povorku od hotela Giorgio II do lučice, nakon čega slijedi fešta uz domaće bandove, dodao je Starčić.

Kako je protekla jučerašnja rock veselica u Ičićima provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net