FOTO: Padre i 'najhuji' napunili Mali Quorum


Opatijskim rock snagama Tandemima prošlog sjećanja, Muhama bez glave, ”školski GEK bendu” priključili su se riječki ‘očevi’ okupljeni u cover grupu Padre.

Volosko – Iako je kiša poremetila prvobitne planove, te su organizatori bili prisiljeni prebaciti koncert s Tošinskog igrališta u Mali Quorum, vesele atmosfere i raznovrsnih rock uspješnica nije nedostajalo. Koncert je realiziran u sklopu Zelene čistke i nedavno okončanog ‘Dana akcije’ u organizaciji Savjeta mladih Grada Opatije, Udruga Žmergo i Ventili te učenika opatijske gimnazije. Opatijskim rock snagama Tandemima prošlog sjećanja, Muhama bez glave, ”školski GEK bendu” priključili su se riječki ‘očevi’ okupljeni u cover grupu Padre.
Podsjetimo, grupa ”Mi nismo smeće od grupe” pobijedila je na ovogodišnjem opatijskom Danu akcije, u kojem je sudjelovalo tridesetak učenika i učenica iz četiri opatijske srednje škole. Cilj je bio upoznavanje mlade generacije s radom gradske uprave i načinom na koji funkcionira Gradsko vijeće, ali i stvaranje osnova da oni sami pokrenu kreativne projekte od javnog značaja. Upravo zato, srednjoškolci su podijeljeni u četiri grupe, sa zadatkom izrade jednog projekta na temu ”Jedan dan za ekologiju”, a najbolji među njima odabran je na sjednici ”Vijeća mladih”, organiziranoj prema načinu funkcioniranja Gradskog vijeća Opatije. Učenici su kao najkvalitetniju ideju izabrali projekt ”Jedan dan za ekologiju” grupe ”Mi nismo smeće od grupe”, koji je dobio i pet tisuća kuna iz gradskog proračuna. Prvi dio realiziran je prošlog tjedna, dok je drugi dio ‘odrađen’ u Malom Quorumu.
[nggallery id=156]
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!