FOTO: Paljenjem lumina Lovranci su se oprostili od slavnog maruna stradalog u nevremenu @ Lovran

Nova vizura Lovrana...

Nova vizura Lovrana…

Već sinoć su cestu raščistili vatrogasci, a tijekom današnjeg jutra uklonjeni su i posljednji komadi maruna pod kojim su se Lovranci ”sastajali i rastajali”, pod kojim su se odražvali sajmovi i druženja, i koji je (p)ostao jednako prepoznatljiv za imidž Lovrana koliko Djevojka s galebom za Opatiju. Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Lovran – Paljenjem lumina i postavljanjem svijeća pokraj ”osakaćenog” debla nekad ponosnog maruna, oprostili su se Lovranci jučer od voćke koja je tijekom desetljeća ”tihe prisutnosti” u centru mjesta postala svojevrsni gradski simbol.

Lumini za marun!!!

Lumini za marun!!!

Podsjetimo, gordi lovranski marun stradao je sinoć u kratokrajnoj oluji koja je zahvatila naše krajeve, i ostao upisan kao praktički jedina žrtva najavljivanog nevremena.

Već sinoć su cestu raščistili vatrogasci, a tijekom današnjeg jutra uklonjeni su i posljednji komadi maruna pod kojim su se Lovranci ”sastajali i rastajali”, pod kojim su se odražvali sajmovi i druženja, i koji je (p)ostao jednako prepoznatljiv za imidž Lovrana koliko Djevojka s galebom za Opatiju.

Osim lumina, Lovranci su – i putem poruka na Facebook zidu on-line magazina PodUčkun.net, ali i putem neformalnih inicijativa ”osnivanih” u razgovorima diljem Lovrana u kojima je ”uništenje maruna” bila glavna vijest – kao znak trajnog sjećanja na marun predlagali da se posadi nova mladica ovog autohtonog lovranskog voća.

Takvu inicijativu spremno je prihvatila i lovranska gradska vlast, pa je načelnik Alan Sanković istaknuo da će se na mjestu stoljetnog maruna posaditi nova mlada sadnica i to vrlo brzo…

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!