FOTO: Paljenjem prve adventske svijeće obilježen ulazak u vrijeme Došašća @ Opatija

adventska_svijeca_paljenje_opatija_slatina_2015

U programu koji je vodio Ivan Dorian Molnar, nastupio je i Joso Butorac, a sve to možete pogledati u velikoj foto-galeriji na ovom linku. Slična okupljanja oko adventskog vijenca na Slatini nastavit će se i u naredne tri nedjelje, kada će se upaliti preostale svijeće.

adventska_svijeca_paljenje_opatija_slatina_2015_1

Opatija – Adventsko vrijeme službeno je započelo jučer – četiri nedjelje prije Božića, a u Opatiji je obilježeno paljenjem prve od četiri velike adventske svijeće postavljene oko fontane Slatina. Uz vodstvo grada, manifestaciji koja je uvela novu tradiciju u vrijeme Došašća, nazočio je i župnik župe sv. Jakova pater Ivan Tambolaš, ali i velik broj građana Opatije, pa i posjetitelja grada iz okolice i susjednih mjesta, ali i turista.

U programu koji je vodio Ivan Dorian Molnar, nastupio je i Joso Butorac, a sve to možete pogledati u velikoj foto-galeriji. Slična okupljanja oko adventskog vijenca na Slatini nastavit će se i u naredne tri nedjelje, kada će se upaliti preostale svijeće.

Blagdanski ugođaj na Slatini uskoro će pojačati i Božićni sajam, koji se otvara u petak, 4. studenog. U prigodnim kućicama postavljenim na šetalištu iznad kupališta, opatijski obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači autohtonih hrvatskih namirnica ponudit će prigodne božićne poklone, šarene ukrase, nakit i suvernire.

U programu koji je vodio Ivan Dorian Molnar, nastupio je i Joso Butorac, a sve to možete pogledati u velikoj foto-galeriji na ovom linku

adventska_svijeca_paljenje_opatija_slatina_2015_2

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net