FOTO Patrik Ujčić i Sunčana Smokvina Hanza najbolji sportaši, odbojkašice i konopaši najbolje ekipe @ Matulji

Nea Bagarić i Mladen Sigurnjak  proglašeni su za zaslužne sportaše u 2018. godini, dok je nagrada za najbolji manifestaciju otišla u ruke Pikado kluba DM.

Sunčana Smokvina Hanza

Matulji – Sinoć je u školskoj sportskoj dvorani održano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva općine Matulji. Titulu najuspješnijeg sportaša ponio je Patrik Ujčić, dok je najuspješnijom sportašicom proglašena Sunčana Smokvina Hanza.

Matuljski sportaši marljivo rade tijekom čitave godine, oni manji započinju prve sportske korake, stariji postaju perspektiva matuljskog sporta, naši sportaši osvajaju odličja, nastupajući na državnim, europskim i svjetskim takmičenjima, postižući vrhunske rezultate i osvajajući najviše svjetske vrhove, istaknuto je u samom uvodu sinoćnje svečanosti.

– Drago mi je da večeras mogu pozdraviti sve sportašice i sportaše, predstavnike klubova, a u njihovo ime i sve naše uvažene goste. Svim sportašima čestitam na uspjesima koje su postigli i postižu, istaknuo je Goran Lučin, predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Matulji.

Patrik Ujčić

Patrik Ujčić, član Motocross kluba Kvarner je u sezoni 2018. postao prvak Hrvatske u motocrossu klasa 85, prvak jugoistočne zone Europskog prvenstva u motocrossu klasa 85, najbolji je junior motokrosist Hrvatske po izboru Hrvatskog motociklističkog saveza, reprezentativac Hrvatske u motocrossu na europskom i svjetskom kupu nacija za juniore. U 2018. Godini odvezao je preko 40 utrka u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj. Sunčana Smokvina Hanza, članica Triatlon kluba Matulji koja je osvojila četiri 1. mjesta i jedno 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u 2018. godini. Zatim ukupno 3. mjesto na kupu Hrvatskog triathlon saveza te u kategoriji žena – seniorke ima osvojeno 1. mjesto. Na regionalnim natjecanjima – na prvenstvima PGŽ-je u 2018. godini osvojila je tri prva mjesta.

Za najbolju žensku seniorsku ekipu Općine Matulji proglašena je ekipa Odbojkaškog kluba Matulji 2004. Naime, seniorke Odbojkaškog kluba Matulji 2004 su u 2018. godini odigrale prvu sezonu u 1. nacionalnoj odbojkaškoj ligi te su završile na 8. mjestu. Navedenim rezultatom, seniorke su osigurale opstanak u 1. ligi što je bio i cilj kluba.

Ekipa Odbojkaškog kluba Matulji 2004

Sportsko društvo Konopaši Matulji okitilo se titulom najbolje muške seniorske ekipe. Ostvarili su brojne rezultate od kojih su najznačajniji 1. mjesto na Državnom prvenstvu u potezanju konopa koje se u 2018. godini održalo u Matuljima što je privuklo brojne posjetitelje u naše krajeve , 1. mjesto na Memorijalnom turniru Vranje, 1. mjesto na turniru u Otočcu, 1. mjesto na turniru u Peroju, 1. mjesto na turniru u Matuljima, 2. mjesto na međunarodnom turniru u Škabrnji te 2. mjesto na turniru u Pazu.

Mladen Sigurnjak, član Auto kluba iz Opatije, proglašen je za zaslužnog sportaša u 2018. godini. U prošloj godini osvojio je dijamantnu kacigu koja se dodjeljuje sportašima koji su 9 puta uzastopno bili prvaci države. Sudjelovao je na svim stazama unutar Hrvatske, a bilježi nastupe i u Sloveniji, Italiji, BiH, Crnoj Gori i Austriji. U ženskoj konkurenciji nagradu je dobila Nea Bagarić. Nea je dugogodišnja članica atletskog kluba “Kvarner” u kojem redovito trenira te ga predstavlja na domaćim i međunarodnim natjecanjima. U 2018. godini postigla je sljedeće rezultate: 3. mjesto u bacanju kugle na Prvenstvu Hrvatske, 2. mjesto u bacanju kugle i 5. mjesto u bacanju diska na Zimskom bacačkom Prvenstvu Hrvatske, 2. mjesto u bacanju diska u Kupu i ekipnom Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke te 3. mjesto u ukupnom poretku Kupa Hrvatske za juniore i juniorke.

Sportsko društvo Konopaši Matulji

Najbolja ženska ekipa podmlatka Općine Matulji za 2018-tu godinu je Košarkaški klub Matulji 2000, dok je u muškoj konkurenciji istu nagradu dobila ekipa kadeta MNK Kvarner. Nagrada za najbolju manifestaciju u Općini Matulji dodijeljena je Pikado klubu DM za organizaciju 25. Ekipnog prvenstva Hrvatske u elektronskom pikadu koji je u okupio 93 ekipe iz cijele Hrvatske s ukupno 558 takmičara.

U kategoriji perspektivnih sportaša nagrade su ponijeli Mateo Luković, Chiara Crnić Viola, Leni Štefan (Tenis klub Rukavac), Mia Ivančić, Anna Lena Živković, Katarina Fidel (Odbojkaški klub Matulji 2004), Karlo Ereš, Deni Kinkela, Eni Kinkela (Karate klub Metal – Jurdani), Roko Smolić-Ročak, Kristijan Banović, Erik Podobnik (Rukometni klub Matulji 2001), Chiara Lenžer, Leona Kruljac, Paola Frlan (Ženski rukometni klub Liburnija), Lucija Šikić, Tea Slavić, Neo Brajković (Badminton klub Rukavac), Mateo Jović, Dominik Pantelić, Karlo Kinkela (Malonogometni klub Kvarner), Romina Brajković, Lana Pozder, Luka Bošnjak (Košarkaški klub Matulji 2000), Tia Kinkela, Loris Faustini, Mislav Hanza (Triatlon klub Matulji) i Andrija Čuljat, Teo Grubiša, Petar Peloza (Nogometni klub Matulji).

Patrik Ujčić I Sunčana Smokvina Hanza Najbolji Sportaši, Odbojkašice I Konopaši Najbolje Ekipe @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank