FOTO: Pedesetak članova i simpatizera goričke podružnice talijanske udruge ANVGD u posjeti Opatiji

associazione_nazionale_venezia_giulia_dalmazia_opatija_posjet_zajednica_talijana (2)

U ime domaćina, Norma Tuliak Srbulj, tajnica i predsjednica izvršnog odbora Zajednice, poželjela im je dobrodošlicu te ukratko predstavila rad Zajednice Talijana Opatija. Nekoliko fotografija sa susreta pogledajte na ovom linku

associazione_nazionale_venezia_giulia_dalmazia_opatija_posjet_zajednica_talijana (1)

Opatija – Prošle nedjelje opatijsku Zajednicu Talijana posjetila je grupa od pedesetak članova i simpatizera goričke podružnice talijanske udruge ANVGD (Associazione Nazionale Venezia Giulia e Dalmazia) koja okuplja članove obitelji prognanika koji su tijekom i nakon Drugog svjetskog rata bili prisiljeni napustiti svoje domove u Dalmaciji, Primorju i Istri i preseliti se u Italiju.

U ime domaćina, Norma Tuliak Srbulj, tajnica i predsjednica izvršnog odbora Zajednice, poželjela im je dobrodošlicu te ukratko predstavila rad Zajednice Talijana Opatija. Okupljenima se obratila i Maria Grazia Ziberna, predsjednica ANVGD iz Gorice, inače profesorica povijesti i autorica brojnih povijesnih knjiga i članaka na temu povijesti talijanske pokrajine Venezia Giulia i istarsko-dalmatinskog egzodusa, okupljene je upoznala s ciljevima njihove udruge i pojasnila kako je ovo jedan od mnogobrojnih posjeta Istri, Primorju i Dalmaciji koje organiziraju za njihove članove kako bi se bolje upoznali s rodnim krajem njihovih predaka, te razmijenila prigodne darove s domaćinima.

Domaćinima se na gostoprimstvu zahvalila i Luigia (Didi) Pasquali Magnani, izvršna direktorica Udruge, koja nije krila svoje oduševljenje Opatijom, u nadi za ponovnim susretom u Opatiji ili Gorici.

Nekoliko fotografija sa susreta pogledajte na ovom linku

associazione_nazionale_venezia_giulia_dalmazia_opatija_posjet_zajednica_talijana (3)

E. Vidović / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!