FOTO: Pekarnica Vilma osvojila Grand prix @ Kvarner Expo 2012.

Liburnija.net: Najbolji proizvođači suvenira @ Opatija


Draže bomboni, Granaš praline, Creme de la creme, Arancini i Limuncini, ušećereni bademi, Rapski medenjaci i baškotini, Muštaćoni, Rapska torta, orehnjače i makovnjače i Rapska čokolada sa lavandom, crvenim paprom, narančom, bademom i anisom, su samo dio slasne palete u kojoj tradicionalnim načinom izrade sjedinjuju sunce i slast škrte zemlje i gorkasti okus kamenjara.
Opatija – Deveta po redu izložba proizvođača suvenira Hrvatske, Kvarner Expo 2012., jučer je završena, svečanom podjelom priznanja najboljima. Posebno priznanje po izboru komisije Turističke zajednice Kvarnera za paletu proizvoda kao najoriginalniji suvenir Kvarnera ponijela je tvrtka SUZA – T. B. d.o.o. iz BREGI, za paletu domaćih rakija i likera. Nagradu im je uručila direktorica Turističke zajednice Kvarnera, gđa. mr.sc. Irena Peršić Živadinov.
Ocjenjivačka komisija u sastavu predsjednik, Goran Štimac (profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci), Ivo Kirigin (novinar), Željko Vrbanus (predsjednik odbora za tradicijske i umjetničke obrte Hrvatske obrtničke komore), Marina Banić Zrinšćak (profesorica na Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci) i Dajana Marin (voditelj odsjeka za mjere i programe ruralnog razvoja u Ministarstvu turizma RH), izabrali su najbolje suvenire u sve tri kategorije, kao i nagradu grand-prix odnosno ukupnog pobjednika.

Liburnija.net: Svečano uručenje nagrada najboljima @ Kvarner Expo 2012


Najbolji prehrambeni suvenir, te ujedno i najbolji suvenir (GRAND PRIX) osvojila je Pekarnica slastica ”Vilma” s Raba za novu široku slasnu paletu autohtonih i originalnih jestivih kreacija. Draže bomboni, Granaš praline, Creme de la creme, Arancini i Limuncini, ušećereni bademi, Rapski medenjaci i baškotini, Muštaćoni, Rapska torta, orehnjače i makovnjače i Rapska čokolada sa lavandom, crvenim paprom, narančom, bademom i anisom, su samo dio slasne palete u kojoj tradicionalnim načinom izrade sjedinjuju sunce i slast škrte zemlje i gorkasti okus kamenjara. Drugu nagradu osvojio je obrt za tradicionalnu proizvodnju ”Đanić”, s paletom lijepo dizajniranih i tekstualno dobro popraćenih na više svjetskih jezika domaćih alkoholnih pića, dok je treću nagradu osvojila tvrtka Pčelarstvo Daruvar D.O.O., za paletu proizvoda od meda i ostalih pčelinjih proizvoda.
U kategoriji uporabni predmet ili suvenir, obrt za izradu suvenira od bračkog kamena – PIO, osvojio je prvu nagradu za paletu kamenica od bračkog kamena s poklopcem. Druga nagrada, za škrinjicu s blagom, osvojila je Dragica Moslavac iz Virovitice, dok je treća nagrada pripala obrt ”Katja” iz Zaprešića za proizvod – sapun gradovi.
Za umjetnički – dekorativni suvenir prvu nagradu osvojila je Zlatarna Vrančić – Zabok (licitarska srca), druga nagrada pripala je firmi Be Craft – Dubrovnik (izrada umjetničkih rukotvorina od murano stakla, kamena i keramike), dok je treću nagradu osvojio obrt Velvet iz Siska (ručni rad unikatne lutke).
– Čestitamo nagrađenima, izlagačima, pokroviteljima izložbe bez kojih ova manifestacija ne bi bila ono što je, a posebna zahvala medijima koji su popratili ovu izložbu i promovirali je široj javnosti. I na kraju puno hvala svim izlagačima na prisustvovanju. I što drugo reći, nego – vidimo se dogodine, kazao je Danko Mauša, predsjednik organizacijskog odbora.
[nggallery id=122]
Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!