FOTO: Penzići skuhali najbolju maneštru @ Matulji

Nekoliko stotina mještana izmjerilo je tlak, šećer i masnoću u krvi, za što su se pobrinule članice Aktiva Crvenoga križa Matulji, a održana su i dva zanimljiva predavanja. kako je proteklo jučerašnje jutro u Matuljima provjerite u nastavku teksta.

Matulji – Najbolju maneštru, na jučerašnjoj manifestaciji ‘Zajedno do zdravlja’, skuhala je ekipa Umirovljenika Matulji – tim 1, njihovi kolege iz tima 2 za nijansu su bili slabiji, članovi Kluba 60+ iz Opatije bili su treći, dok je ekipi Savjeta mladih Matulji pripalo četvrto mjesto.

– Sve pripremljene maneštre koje smo kušali ispale su odlično, no iskustvo je pobijedilo mladost, no obzirom na potencijal koji su pokazali, slijedeće godine boriti će se za sam vrh. Svaka maneštra bila j esvoja ‘štorija’ – jedna s kombasicom, jedna s brgujskim kapuzom – no sve su bile za ‘prste polizat’, kazao nam je prof. Damjan Miletić, predsjednik žirija.

Osim kuhanja maneštre, u sklopu manifestacije održano je natjecanje u pripremi toplo-slatkog iznenađenja i voćne salate. Titulu najboljeg deserta, žiri je dodijelio Područnoj školi Rukavac za toplo slatku kombinaciju, a nagrađen je i voćni koktel mališana Dječjeg vrtića Matulji.

– Drago nam je da smo sudjelovali u ovoj manifestaciji. Družili smo se, zabavili i najvažnije – skuhali jestivu maneštru! Manifestacija je odlična, no trebalo bi je malo više razraditi te se nadamo, kako će iduće godine promocija biti bolja, a kao rezultat toga očekujemo veću posjećenost. Sve u svemu, mi smo zadovoljni, kazala nam je Iva Grbac ispred Savjeta mladih.

Također, nekoliko stotina mještana izmjerilo je tlak, šećer i masnoću u krvi, za što su se pobrinule članice Aktiva Crvenoga križa Matulji, a održana su i dva zanimljiva predavanja. Tako je o zdravoj prehrani predavanje održala nutricionistica Gordana Kenđel Jovanović, dok je dr. med. Helena Glibotić Kresina održana predavanje Prevencija melanoma.

Svoje štandove imali su predstavnici Društva tjelesnih invalida Rijeke i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te Udruga distrofičara, a glazbeno – plesnu kulisu pripremili su matuljski vrtićari te mladi pjevači Antonio Krištofić i Matea Matić, a program je vodio Neno Pavinčić.

Osim manifestacije ‘Zajedno do zdravlja’ uskoro će se održati još jedna manifestacija sa zdravljem u fokusu, no ovaj put će mentalno zdravlje imati primat.

– Očuvanje, poboljšanje i unaprjeđenje mentalnog zdravlja nam je primarni cilj, a djelujemo već deset godina. Obzirom da se ove godine obilježava naš jubilej, koji se poklapa sa svjetskim danom mentalnog zdravlja, pa smo htjele obilježiti jednom manifestacijom. Na sam dan održati ćemo svečanu promociju, na kojoj želimo građanima općine Matulji prenijeti naša znanja da budu bolji, zadovoljniji i sretni. Održati ćemo predavanja kako se najbolje nositi s problemima, te kako bolje komunicirati u obitelji i sl. Također, želimo naglasiti da svakog ponedjeljka i srijede od 17 do 20 sati dežuramo u Općini Matulji u sklopu našeg savjetovališta, a svi koji misle unaprijediti svoje mentalno zdravlje slobodno neka dođu, kazala nam je psihologinja iz matuljskog Psihološkog savjetovališta Nataša Jelenić Herega.

[nggallery id=218]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!