FOTO: Petra Deranja nova dječja gradonačelnica Opatije

djecje gradsko vijece opatija 2017 dgv lucija deranja (4)

Ida Juras, Matea Bučković, Lucija Brajković, Jordan Sergo, Filip Lozić, Sofya Kotava, Romina Brnečić, Luka Brumnjak, Rafael Matacin, Vedrana Mihaljević, Valentina Karlović Terceira, Ivana Vignjević, Mateo Zausnig te Petra Deranja činit će novi saziv DGV-a. Nekoliko fotografija s konstituirajuće sjednice pogledajte na ovom linku

Petra Deranja

Petra Deranja

Opatija – Petra Deranja nova je dječja gradonačelnica Grada Opatije, odlučili su većinom glasova vijećnici 11. saziva Dječjeg gradskog vijeća na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj 10. travnja u Gradskoj vijećnici. Petra je učenica 7.c razreda Osnovne škole “R.K. Jeretov”, a članica je DGV-a u trećem mandatu. U kandidaturi za dječju gradonačelnicu, uz izabranu Petru, sudjelovala je i Sofya Kotava, učenica 5.c razreda. Novoj gradonačelnici su na izboru čestitali zamjenici gradonačelnika Marina Gašparić i Fernando Kirigin te joj poželjeli puno uspjeha u predstojećem mandatu.

– Velika mi je čast što sam izabrana za dječju gradonačelnicu, ali je to i velika odgovornost te se nadam da ću dobro obavljati funkciju. Hvala svima koji su glasali za mene. Ovo mi je već treći mandat da sam u Dječjem gradskom vijeću, a i moja starija sestra je bila vijećnica, tako da sam dobro upoznata s radom DGV-a. Učim svirati gitaru, crtam, pišem i „lutkarim“ te volim čitati. Zalagat ću se da se u Opatiji, kao ni do sada, ne krše dječja prava, a želja mi je i da Opatija dobije paintball, gumeni grad na vodi i akvapark. Posebno ću se truditi u promociji šetnji i provođenju slobodnog vremena djece u Parku Prirode Učka, kazala je Petra.

djecje gradsko vijece opatija 2017 dgv lucija deranja (3)

Sjednici su prisustvovali novoizabrani vijećnici DGV-a koji će za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji: Ida Juras, Matea Bučković, Lucija Brajković, Jordan Sergo, Filip Lozić, Sofya Kotava, Romina Brnečić, Luka Brumnjak, Rafael Matacin, Vedrana Mihaljević, Valentina Karlović Terceira, Ivana Vignjević, Mateo Zausnig te Petra Deranja.

Na sjednici su vijećnici DGV-a glasali za projekt koji će provoditi za vrijeme trajanja svog mandata i većinom glasova izabrali temu “Dječje organizacije i njihova misija kod nas i u svijetu”.

djecje gradsko vijece opatija 2017 dgv lucija deranja (2)

Na kraju sjednice, koju su vodili vijećnici Rafael Matacin i Lucija Brajković, predsjednik DGV-a Ivan Tancabel pozvao je sve opatijske mališane da se za vrijeme proljetnih praznika uključe u besplatne radionice Društva „Naša djeca“ svakog dana od 10 do 13 sati te najavio Opatijski dječji dan, koji će se održati 4. svibnja, a najveći dio programa odvijat će se u novom KTC-u „Gervais“.

Ove godine izbori za DGV održani su u okviru projekta „Upoznaj svoj grad i živi ga“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Opatije i Društva „Naša djeca“ Opatija.

Nekoliko fotografija s konstituirajuće sjednice pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net