FOTO: Petra Peloza – nova dječja gradonačelnica @ Opatija

dgv

U kandidaturi za dječjeg gradonačelnika sudjelovala su četiri kandidata, i to Andrija Herceg, Lea Leonarda Pašić, Tadeja Klanjac te izabrana Petra Peloza, koja će ovu funkciju obavljati dvije godine.

Opatija – Petra Peloza nova je dječja gradonačelnica Grada Opatije, odlučili su većinom glasova vijećnici 9. saziva Dječjeg gradskog vijeća na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj 29. listopada u Gradskoj vijećnici.

Petra Peloza

Petra Peloza

Petra je učenica 8.a razreda Osnovne škole “R.K. Jeretov”, a članica je DGV-a od 2011. godine. Aktivno je sudjelovala na mnogobrojnim projektima i radionicama DGV-a, kao i na raznim susretima i studijskim putovanjima. U kandidaturi za dječjeg gradonačelnika sudjelovala su četiri kandidata, i to Andrija Herceg, Lea Leonarda Pašić, Tadeja Klanjac te izabrana Petra Peloza, koja će ovu funkciju obavljati dvije godine.

– Konkurencija je bila jaka i drago mi je što su vijećnici glasali za mene. Trudit ću se što bolje obnašati ulogu dječje gradonačelnice te pomoći djeci da poboljšaju život u našem gradu, kazala je Petra, koja je u svojoj kampanji najavila da će se zalagati za kino u Opatiji, što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena djece, disco za djecu i mlade kao mjesto druženja i zabave, igraonicu za proslave rođendana te kuglanu, poput one u Arena centru u Zagrebu. Na izboru su joj čestitali zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin te novoizabrani predsjednik Dječjeg gradskog vijeća i bivši dječji gradonačelnik Ivan Tancabel.

Sjednici su prisustvovali novoizabrani vijećnici DGV-a koji će za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji – Tara Tomić, Dominik Juras, Iris Lakota, Tara Šimunić, Petra Deranja, Mihaela Kumrić, David Brajan, Annamaria Renner, Teo Mender, Matea Gudeljević, Dominik Žiganto, Patricia Ivančić, Francesca Renner, Mia Lanča, Nina Žunić, Lea Leonarda Pašić, Leon Sporiš, Karlo Brckan, Lea Puhar, David Stefanović, Andrija Herceg, Marija Djurić, Katja Knežević, Laura Selihar, Luka Uzelac, Tadeja Klanjac i Toni Milovac. Dobrodošlicu u vijećničke klupe zaželio im je zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin te ih uputio u “finese” pravilnog postavljanja vijećničkih pitanja kako bi se njihov glas što bolje čuo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na sjednici su vijećnici DGV-a glasali za projekt koji će provoditi za vrijeme trajanja svog mandata i većinom glasova izabrali temu “Život djece u Europi”. Također su birali projekt kojem će dodijeliti sredstva Proračuna DGV-a u iznosu od 12 tisuća kuna, a izabrali su projekt učiteljica Željke Božić Kučić i Ivane Uremović Gašić “Ljepota se skriva u dobroti” u sklopu kojeg će se izraditi i tiskati slikovnica na temu lokalne tradicije.

Svake godine mali vijećnici predlažu odraslima i što bi mogli uvrstiti u proračun Grada, a novoizabrani vijećnici sakupili su prijedloge svojih vršnjaka među kojima se nalaze izgradnja kina, staza za bicikliste ili biciklistički park, igralište i zabavni park te akvapark. Zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin pohvalio je njihove prijedloge te im objasnio kako projekt za kino, tj. novi kulturni centar već postoji i izgradit će se na prostoru nekadašnjeg kina iza hotela Imperijal, a također im je ponudio da će im na nekoj od sljedećih sjednica predstaviti idejno rješenje budućeg kulturnog centra, koji će uz funkciju kina i kazališta imati i prostorije za mlade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!