FOTO: PGS i IDS u borbi za novi mandat podržali Marija Ćikovića i kandidate koalicije SDP-HSU @ Matulji

Foto Luigi Opatija, Izbori 2016, SDP Matulji, Tiskovna Rijeka

Puno važnije od suradnje u Vijeću, koja bi prema neslužbenim informacijama trebala uroditi i mjestom predsjednika za ”regionalce” koje bi trebao popuniti predsjednik IDS-a Bruno Frlan, bit će podrška ove dvije stranke bivšem načelniku Mariju Ćikoviću u borbi za ”skraćeni mandat”. Nekoliko fotografija s tiskovne pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Izbori 2016, SDP Matulji, Tiskovna Rijeka

Matulji – Koalicija SDP-a i HSU-a, koja je na nedavnim izborima u Matuljima dobila šest mandata, od jučer je pojačana s dvije nove stranke – PGS-om i IDS-om – koje su se natjecale sa zasebnom listom i osvojile četiri mandata. Ta je informacija medijima prenijeta u Rijeci, na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali predsjednici PGS-a, IDS-a i HSU-a Darijo Vasilić, Boris Miletić i Silvano Hrelja te potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

Puno važnije od suradnje u Vijeću, koja bi prema neslužbenim informacijama trebala uroditi i mjestom predsjednika za ”regionalce” koje bi trebao popuniti predsjednik IDS-a Bruno Frlan, bit će podrška ove dvije stranke bivšem načelniku Mariju Ćikoviću u borbi za ”skraćeni mandat”.

Foto Luigi Opatija, Izbori 2016, SDP Matulji, Tiskovna Rijeka

Ovakav rasplet bio je već i ranije očekivan, jer tijekom kampanje kandidat za načelnika ispred koalicije PGS-IDS, predsjednik PGS-a Mladen Prenc, imao je prilično ”zaoštrenu” retoriku prema trećem kandidatu za načelnika Miodragu Šarcu, kojeg podržava pet stranaka ujedinjenih u platformu ”Bolji Matulji”.

Prenc je Šarcu predbacivao suradnju s HDZ-om, koji je među strankama-podupirateljicama njegove kandidature, a to je istaknuo i kao razlog zbog kojeg se njegova stranka u paketu s IDS-om odlučila na podršku Ćikoviću i koaliciji SDP-HSU.

Podsjetimo, na izborima za načelnika Šarac je za svega nekoliko desetaka glasova osvojio prvo mjesto ispred Ćikovića s kojim će se ponovo suočiti u drugom krugu, 3. travnja. Prenc je osvojio respektabilnih 25 posto glasova, ipak nedovoljno za ”prolaz”.

Nekoliko fotografija s tiskovne pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Izbori 2016, SDP Matulji, Tiskovna Rijeka

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!