FOTO: Planinarski dom ”Poklon“ dobiva novo ruho @ Učka

planinarski_dom_poklon_ucka_rekonstrukcija_2013 (3)

”Poklon“ je omiljeno polazište za uspon na najviši vrh Učke Vojak, ali i početak brojnih drugih putova na padinama Učke i Ćićarije. Uskoro će Dom u novom sjaju ponovno dočekivati brojne planinare i ljubitelje prirode koji posjećuju ovaj kraj.

Poklon – U okviru radova na uređenju Planinarskog doma ”Poklon“, koji su započeli sredinom protekloga, a trebali bi biti dovršeni tijekom ovoga tjedna, saniran je dotrajali krov, a istom će prilikom biti obavljeni i drugi, dodatni radovi i popravci.

Na mjesto dosadašnjih azbestnih salonitki došao je novi krov od crepova Mediteran. Dom je izgrađen početkom šezdesetih godina 20. stoljeća, a njime od samoga osnutka upravlja Planinarsko društvo ”Opatija“. Najveći dio novčanih sredstava za zamjenu krova osigurao je Hrvatski planinarski savez, a ostatak je pokriven vlastitim sredstvima Društva.

Kako je istaknula njegova predsjednica Mirjana Brumnjak, Dom je ogledalo Društva i o njemu treba voditi posebnu brigu. To proizlazi iz činjenice da su ga upravo opatijski planinari ne samo vlastitim rukama uredili već su i svih ovih godina u kontinuitetu osiguravali njegovo funkcioniranje. ”Poklon“ je omiljeno polazište za uspon na najviši vrh Učke Vojak, ali i početak brojnih drugih putova na padinama Učke i Ćićarije. Uskoro će Dom u novom sjaju ponovno dočekivati brojne planinare i ljubitelje prirode koji posjećuju ovaj kraj.

[nggallery id=928]

Ivana Eterović / Liburnija.net
Foto: Milivoj Filipović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net