FOTO: Planinarski pohod – pod mjesečinom na vrh Učke

Pod mjesečinom na vrhu Učke

Pod mjesečinom na vrhu Učke

U 21 sat, na prijevoju Poklon tihoj, a na vrhu vjetrovitoj noći, kolona od 52 planinara, koju su osvjetljavale čeone i ručne lampe, krenula je put Vojaka. Detalje priče, kao i veliku foto-galeriju pogledajte u nastavku teksta.

Učka – Već drugu godinu za redom, Vedranovu ideju da se u kolovozu pod punim mjesecom krene na vrh Učke i uživa u nesvakidašnjem prizoru kvarnerskog zaljeva okupanog mjesečinom, planinarsko društvo Lisina Matulji uspješno provodi u djelo. Prošle godine Vedran je odveo na vrh 22 planinara.

Ove se godine odazvalo 52 planinara našega kraja, a bilo je i dvoje planinara iz Crikvenice. U 21 sat, na prijevoju Poklon tihoj, a na vrhu vjetrovitoj noći, kolona koju su osvjetljavale čeone i ručne lampe, krenula je put Vojaka. Zbog hladnoće i jakoga vjetra, na vrhu smo se kratko zadržali. Veći dio planinara se preko sedla i putem iznad sela Vela Učka, spustio do Dopolavora i do Poklona, a druga manja grupa vratila se istim putem nazad. Nakon nešto više od tri sata planinarenja, razmilili smo se zadovoljni svojim kućama.

[nggallery id=974]

Milođ Vrenc / Liburnija.net

error: Content is protected !!