FOTO: Planinarski pohod Vele Mune – Orljak – Korita – Brgudac

Liburnija.net: Članovi PD Lisina prije početka pohoda…

Predivan sunčan dan, krasne vizure sa vrha ne visokog Orljaka, čija je visina 1106 metara, na Veli i Mići Planik i Učku na jugu, do Žbevnice na zapadu, slovenskega Snežnika na sjeveroistoku, nagrada su za dvo i po satni uspon.

Matulji – Planinarsko društvo Lisina Matulji organiziralo je prošli vikend planinarsku akciju od Velih Muna na munjski Orljak, dalje do Korita ispod Brajkovega vrha i do sela Brgudac. Akciji se odazvalo 40 planinarki i planinara i cijeli pohod trajao je nešto više od 7 sati.

Vele i Male Mune šoto i va daljine Podrgad (Slovenija)

– Put iz Veleh Mun vodi širokim kolskim putem kroz prekrasnu šumu. Postepeno se diže do sedla, od kuda se račva odvojak za sam vrh i dolje do ćićarijskog sela Račja Vas. Do vrha treba nešto više napora, jer se staza oštro uspinje po kosini. Predivan sunčan dan, krasne vizure sa vrha ne visokog Orljaka, čija je visina 1106 metara, na Veli i Mići Planik i Učku na jugu, do Žbevnice na zapadu, slovenskega Snežnika na sjeveroistoku, nagrada su za dvo i po satni uspon. Sa vrha idu dvije staze, prema vrhu Gomili i Koritima ispod Brajkovega vrha. Do Korita nam je trebalo nešto malo više od dva sata. U planinarskome domu na Koritima čekala nas je maneštra, koju su skuhali dežurni planinarski par društva Glas Istre iz Pule, koji vodi taj dom. Nakon odmora i slikanja uz sama drvena koritia, spustili smo se do sela Brgudac, gdje nas je čekalo pet kombija fire VAN, s kojom smo cijelo ljeto prokrstarili Sloveniju i naš kraj, podijelili su dojmove s nama članovi Planinarskog društva Lisina.

[nggallery id=457]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: Miloš Vrenc

error: Content is protected !!