FOTO: Plave zastave podignute na plažama u Ičićima, marini i dječjoj plaži Tomaševac @ Opatija

plava_zastava_tomasevac_marina_aci_plaza_icici_2015

Dječja plaža Tomaševac zastavu je dobila prvi put, a u temeljito uređenje iz proračuna je utrošeno oko 300 tisuća kuna. Fotogaleriju sa svečanosti pogledajte na ovom linku...

Opatija, Ičići – Plave zastave podignute su jučer na tri opatijske plaže – uz poznatu plažu u Ičićima te plažu u susjednoj marini, ove godine prvi puta je oznaku za uređenost kupališta ponijela i dječja plaža Tomaševac.

plava_zastava_tomasevac_marina_aci_plaza_icici_2015_1

U uređenje ove plaže ove su sezone uložena značajna sredstva – dohranjen je šljunak i postavljeni su novi sadržaji namijenjeni dječjoj igri i zabavi, budući da je to tematska plaža sa sadržajima primarno namijenjenim djeci. Na plaži su uređene i obnovljene ograde i ulazna vrata, tuševi, rukohvati i stepeništa za ulaz u more, a uz sprave na igralištima, ove su godine postavljeni i rekviziti za igru u moru. Sve to iz proračuna je plaćeno 300 tisuća kuna, a radove su izveli djelatnici tvrtke Parkovi d.o.o., koji upravljaju dječjom plažom Tomaševac.

Plava zastava, kao simbol kvalitete ustanovljena je 1981.godine, a dodjeljuje je Udruga Lijepa naša. Kvaliteta mora, gospodarenje plažom, skupljanje otpada, estetski izgled plaže, spasilačka služba, prilagodljivost osobama s invaliditetom, ugostiteljska ponuda, neki su od bitnih kriterija i sadržaja koji se ocjenjuju prilikom dodjele Plave zastave nekoj od plaža ili marina.

Fotogaleriju sa svečanosti pogledajte na ovom linku...

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!