FOTO: Ples i ribarenje – Dobre volje i veselja nije nedostajalo na 16. izdanju Zubijade @ Lovran

16 zubijada lovran srd zubatac 2017 (1)

Kako i doliči pusnom zbivanju, natjecanje je pratila vesela glazba, pa su se natjecatelji mogli od ribolova opustiti uz malo polke i potresujke. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Lovran – Četrdesetak maškaranih ribara i još toliko ljubitelja lovranskih karnevalskih događanja okupilo se proteklog vikenda na 16. izdanju tradicionalnog maškaranog ribolovnog turnira Zubijada u organizaciji SRD Zubatac iz Lovrana.

16 zubijada lovran srd zubatac 2017 (5)

Uz pratnju ribarske pusne muzike, krenuli su ribari kroz Stari grad prema lovranskom mrkatu, i po straoj užance, odradili obavezno grupno slikanje ispod crkve Sv. Jurja.

– Na mrkatu malo plesa i veselog druženja sa našim ugostiteljima i prodavačima, nakon čega smo se vratili na lovranski mul i započeli s ribolovom. Za dvosatno maškarano nadmetanje prijavilo se ukupno 39 ribolovaca – 23 juniora, 12 seniorki i 4 seniora, kazao je tajnik SRD Zubatac Ivica Škec.

Među ribarima se stvorila doista živopisna skupina različitih likova – od zečića i mačkica do tigrova i leoparda, od princeza i čarobnjaka do vještica i klauniva, zatim pankera, mornara, pirata i kapetana, vojnika, liječnika, indijanaca, crnaca, kuhara, kostura, Darth Vadera, Minecraft heroja, bubamara, kokoški, dimnjačara, dalmatinera, kostura i nogometaša…

16 zubijada lovran srd zubatac 2017 (2)

Kako i doliči pusnom zbivanju, natjecanje je pratila vesela glazba, pa su se natjecatelji mogli od ribolova opustiti uz malo polke i potresujke.

– Bez obzira na malo slobodnija pravila igre, ulovi su bili dosta skromni. Kako u ovom ribolovu nema vaganja ulova, već samo brojanja primjeraka, potrudili smo se vratiti svu ulovljenu živu ribu natrag u more. Ulovilo se ukupno 46 primjeraka ribe, što znači oko 1,2 primjerka po natjecatelju, kazao je Škec.

Kod juniora su najbolji ulov od 3 ribe imali Meri Naglić iz SRD Kantrida i Adrian Skomerđija iz istog kluba. Drugo mjesto podijelili su Angela Basan iz SRD Zubatac, Fran Soldatić iz SRD ”3. maj” Rijeka i Lovro Tutić iz ŠRK Jadran Opatija s po 2 ulovljene ribe. Za treće mjesto bila je dovoljna 1 riba, a ulovili su je Domink Rubinić iz SRD Zubatac, Marko Cupać iz ŠRK Jadran Opatiaj i Kimi Mejić iz SRD Kantrida.

16 zubijada lovran srd zubatac 2017 (3)

Kod seoniorki, najbolji rezultat sa čak sedam ulovljenih riba ostvarila je Nada Đorđević iz ŠRK Jadran Opatija, a Julijani Rumori iz istog kluba za drugu poziciju bile su dovoljne tri ribe. Treće mjesto s po jednom ulovljenom ribom podijelile su Laura Miladinović, Željka Srdić i Nataša Pavičević iz SRD Zubatac te Milena Maretić iz SRD Meduza Rovinj.

– Četiri seniora iz domaćeg kluba ostavrili su sljedeće rezultate – prvo mjesto dijele Srećko Šobot i Slobodan Naglić s 8 ulovljenih riba, drugo mjesto Marko Richardson sa 2 ribe i treće mjesto Mladen Krešić bez ulovljene ribe, ali sa puno dobre volje, prenio je rezultate Škec, naglasivši da se prema pravilima Zubijade ocijenjuje i ljepota maski, pa stručni žiri nije imao lak zadatak odabrati najbolje.

16 zubijada lovran srd zubatac 2017 (6)

Fania Pilčić u liku prekrasne kokoške, bila je najbolja maska kod juniora. Slijede Mihael Basan kao zećić, Nileo Pilčić – crnac, Valentina Sinčić – leopardica, Lana Tripar kao zečica, Meri Naglić kao Elsa iz crtanog filma Frozen, Marko Cupać – kostur, Angela Basan kao tigrica, Tonko Pavičević – mornar, Domink Jakovašić – vojnik, Laura i Iris Vidulin Marković kao par klaunova, Luko Pavičević kao Darth Vader, Fran Soldatić – šišmiš, David Turković – nogometaš, Patrik Miletić i Manuel i Leo Ivanković kao Minecraftovi, Nikola Knežević – punker, Patrik Uhač – vještica, Mateo Fabio Mihalić – kauboj, Lovro Tutić – gusar, Damjan Rubeša – vojnik, Adrijan Skomerđija – Zoro, Kimi Mejić – Ninja.

Maškarane seniorke su bile Vesna Zec – doktorica, Dubravka Valenčić – djetelina s 4 lista, Sonja Španjol – indijanka, Julijana Rumora i Nada Đorđević – par klaunova, Željka Srdić – dimnjačarka, Božica Vizintin – dalmatiner, Nataša Pavičević – mornar, Sonja Šumberac – bubamara, Dalida Maurović – mačka, Milena Maretić – Zoro i Laura Miladinović kao veseli klaun.

16 zubijada lovran srd zubatac 2017 (4)

– Niti našim seniorima nije nedostajalo ideja. Slobodan Naglić pojavio se kao kuhar, Srećko Šobot bio je kapetan, Marko Richardson ribar s osmijehom, a Mladen Krešić klaun. Posebno priznanje za najorginalniju masku 16. Zubijade dobio je naš dragi prijatelj iz ŠRK Ičići Dragan Hlanuda, koji je za izradu svoje maske upotrijebio 240 praznih limenki. Prošle godine osnovana grupa ”Lovranski pajetari” pojavila se i ove godine, ali u malo pojačanom sastavu, kao uvijek veseli i originalni, kazao je Škec, zahvalivši se na pomoći sponzorima – trgovini Naša knjižara iz Lovrana i Rogi ribaru iz Ičića.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!