FOTO: Počelo 49. Međunarodno prvenstvo Hrvatske u tenisu za veterane @ Opatija

tenis_turnir_opatija_2013 (2)

Veteranski turnir kojeg je promovirao poznati pokretač tenisa u Opatiji Krunoslav Penkala, sin našeg poznatog izumitelja, iz godine u godinu privlači ogroman broj zaljubljenika u “bijeli sport”, koji mu se u velikom broju redovito vraćaju, a i ove će godine sudjeluje i nekoliko igrača koji se nalaze u prvih deset na svjetskim veteranskim rang listama. Ulaz je slobodan, a ovim putem pozivamo sve zaljubljenike u tenis da posjete turnir i pogledaju odlične mečeve, dodali su organizatori.

Opatija – Jučer je započelo 49. Međunarodno prvenstvo Hrvatske u tenisu za veterane koje će trajati do 31. kolovoza. Dvjestotinjak sudionika turnira mečeve igra na terenima Tenis kluba Opatija i terenima Tenis kluba Kvarner u Marčeljevoj Dragi.

Barbara Klarić i Ivor Eržišnik

Barbara Klarić i Ivor Eržišnik

– Turnir se boduje se za svjetsku i europsku rang listu, a mečevi se igraju na terenima Tenis kluba Opatija i terenima Tenis kluba Marčeljeva Draga. Očekuje se dvjestotinjak sudionika iz Italije, Rusije, Njemačke, Mađarske, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kine, Novog Zelanda, Velike Britanije, Češke, Luksemburga, Španjolske, Srbije, Slovačke, Rumunjske, Litve, Francuske, Australije i Hrvatske koji će se natjecati u svim kategorijama seniora od 35 i više godina pa do superseniora 75 i 80. Igra se na izbacivanje, a svi igrači koji su izgubili prvi meč igraju utješni turnir, za koji se također dobivaju bodovi. I moram napomenuti da su to također izrazito jaki mečevi, koji nisu imali sreće proći dalje, kazali su organizatori.

Ovim putem htjeli bi napomenuti da iza turnira stoji ogroman višemjesečni posao, a niz volontera, pokrovitelja i sponzora omogućili su da se tradicija održavanja ovako velikog turnira i dalje nastavi. Za kraj dodajmo da turnir od prošle godine nosi naziv North Adriatic International Championships, a održava se u organizaciji Tenis kluba Opatija i Hrvatskog teniskog saveza veterana.

[nggallery id=982]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!