FOTO: Počeo 51. MIK – Prva pobjeda otišla u ruke Voljena Grbca i Jose Butorca @ Opatija

Joso Butorac i Voljen Grbac

Joso Butorac i Voljen Grbac

Prvo mjesto pripalo je Voljenu Grbcu i Josi Butorcu s pjesmom Tu san rojen, drugoplasirani je bio Antonio Krištofić s pjesmom Partenca, dok je treće mjesto zaslužila Karin Kuljanić s pjesmom Najlipši si. Veliku fotogaleriju s prve festivalske večeri pogledajte na ovom linku

Antonio Krištofić

Antonio Krištofić

Opatija – MIK-ova karavana krenula je u novu turneju sinoć s Ljetne pozornice, gdje je održana prva ovogodišnja večer putujućeg festivala koji će u narednih tjedan dana obići niz lokacija u Istri i Primorju.

U teškoj konkurenciji dvadeset vrlo kvalitetnih nastupa, prvo mjesto pripalo je Voljenu Grbcu i Josi Butorcu s pjesmom Tu san rojen, drugoplasirani je bio Antonio Krištofić s pjesmom Partenca, dok je treće mjesto zaslužila Karin Kuljanić s pjesmom Najlipši si.

Opatijskim su koncertom Melodije Istre i Kvarnera zašle u drugu polovicu svoga prvog stoljeća, budući da je njime započelo 51. izdanje festivala tijekom kojeg će se domaći ča i istarska ljestvica čuti u Umagu, Kastvu, Krku i Rijeci.

Yamas

Yamas

I ovo izdanje MIK-a donosi oprobanu kombinaciju mladosti i iskustva u kojoj se ”starim” MIK-ovcima i predstavnicima čakavske glazbene scene kao što su Duško Jeličić Dule, Tamara Brusić, Sergio Pavat, Nevia Rigutto, Karin Kuljanić, Voljen Grbac koji je nastupio s Josom Butorcem, ili Đani Maršan pridružili i debitanti Daniel Jurišević i Ana Cerovac, Krešimir Perović, Marina Žužić…

Brojna je ove godine na MIK-u bila i ”dalmatinska eskadrila” uz izvođače kao što su Giuliano, Igor Cukrov i Oliver Berekin, no svakako je najveća zvijezda prve večeri bio Antonio Krištofić.

Ženska klapa Volosko i Dule Jeličić

Ženska klapa Volosko i Dule Jeličić

Matujski tić pokorio je regiju plasmanom među polufinaliste glazbenog natjecanja X Factor, a publika na Ljetnoj pozornici imala je ”sreće” što nije stigao u finale budući da bi umjesto u Opatiji sinoć bio u Beogradu.

Ovako je dan ranije stigao nastupiti uz bok Oliveru Dragojeviću, a u nedjelju opet zablistati na ”domaćem terenu”.

Veliku fotogaleriju s prve festivalske večeri pogledajte na ovom linku

Sudionici MIK-a prije početka festivala @ Opatija

Sudionici MIK-a prije početka festivala @ Opatija

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!