FOTO: Počeo najslađi opatijski vikend – Pogledajte kako je izgledao prvi dan Festivala čokolade @ Opatija

festival_cokolade_jeletic_01

Prvi dan Festivala čokolade obilježili su i zanimljivi programi – na Choco After Job Partyju ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer nastupila je grupa Dellboys, u Villi Angiolini molekularne čokolade predstavile su Marina Prijatelj i dr. Ljiljana Fruk uz gošću, mr. sc. Irenu Vukmanov-Šimokov iz udruge Fair Trade, a u večernjim satima održan je i 3D mapping na pročelju vile. Veliku fotogaleriju s prvog dana Festivala čokolade i popratnih manifestacija pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, TZ grada Opatije, Festival ?o

Opatija – Započeo je ”najslađi vikend” u Opatiji – Festival čokolade u prvi je plan gurnuo ovu slatku namirnicu, koja se mogla kušati na brojnim mjestima, pripravljena na brojne načine. Festival je započeo jučer, no nastavlja se i danas i tijekom sutrašnjeg dana, tako da će svi ljubitelji čokolade imati dovoljno prilike za uživanje.

Središnje mjesto Festivala tijekom ta tri dana je Kristalna dvorana hotela Kvarner gdje je jučer u poslijepodnevnim satima otvoren sajam Čokoladna čarolija – prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija, na kojem će se predstaviti Vilma iz Raba, Atelier Ecostyle i Ivy’s Sweet Lavander iz Opatije, VR Choco Art i Obrt Nashe iz Pule, Medina kućica iz Popovače, Slastičarna Šarlota/Favory Catering, Al Kaprone čokoladni likeri iz Zagreba, Čokoladnica Tramontana iz Portoroža, Hiša trt, vina in čokolade Kunej iz Brestanice, Slastičarna Casa del padrone iz Krka, Slavonska košarica iz Slavonskog Broda, Hedona iz Križevaca, Cremalat iz Poreča, Čokoladni svijet iz Tuzle, Čokoladnica Cukrček iz Ljubljane, Polonine Sladke Skrivnosti iz Celja, OPG Sedlar iz Novoselca, Ebba’s Cuisine iz Rijeke, čokolada Cocome iz Budimpešte, Debic iz Rijeke te Iridis Sweets iz Šentjura.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, TZ grada Opatije, Festival ?o

Prvi dan Festivala čokolade obilježili su i zanimljivi programi – na Choco After Job Partyju ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer nastupila je grupa Dellboys, u Villi Angiolini molekularne čokolade predstavile su Marina Prijatelj i dr. Ljiljana Fruk uz gošću, mr. sc. Irenu Vukmanov-Šimokov iz udruge Fair Trade, a u večernjim satima održan je i 3D mapping na pročelju vile.

Festival čokolade nastavlja se danas, u subotu, a dan će početi humanitarnom prodajom slastica opatijskih slastičara ispred opatijske tržnice koju će obogatiti glazbeni nastup dječjeg zbora Tratinčice, solista edukativnog centra Glazbeni vrtuljak te solista Studija Maraton Rijeka, a nastaviti se školom izrade slastica za ”male sladokusce” u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer. Umjetnost u čokoladi u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner predstavit će u subotu, ali i u nedjelju Admir Karalić, a svi mališani moći će oslikati svoja lica raznim bojama uz Choco Tattoo. U Milenij Choco svijetu oba dana Antonio Licitra izrađivat će čokoladnu skulpuru, a svi posjetitelji moći će sudjelovati u prezentaciji izrade dekoracije torte Opatijska kamelija. U suvenirnici Manufaktura održat će se edukativna radionica i promocija knjige ”Slatke strasti” autorice Mihaele Devescovi.

festival_cokolade_dellboys_sporer_2016_opatija_1_01

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Festivala čokolade biti će i čokoladna tabla veličine 20 kvadratnih metara koju će posebno za ovu priliku pripremiti čokoladnica Cukrček iz Ljubljane, trenutni svjetski rekorderi u izradi najveće čokolade upisani u Guinessovu knjigu rekorda. Čokolada će biti izložena u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, a prodaja će krenuti u subotu u 12.00 sati kada će prvi dio odlomiti Doris Vlah, poznata sudionica kulinarskog show-a Tri, dva, jedan, kuhaj i voditeljica emisije Cook & Smile Kanala Ri.

Najmlađi će posjetitelji Festivala čokolade imati na izbor brojne zabavne programe – u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer ”vrtit” će se božićni film ”The Muppet Christmas Carol”, a Klizački klub Medo iz Zagreba na ledu Ljetne pozornice izvest će Neobičnu ledenu čaroliju.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, TZ grada Opatije, Festival ?o

Subota će biti i glazbeno najbogatiji dan Festivala čokolade. Program subotnjih koncerata otvorit će Katarina Jurić trio na terasi hotela Kvarner, nastaviti Ružić Trio u hotelu Continental, Dino Antonić & 4 Shades ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer u poslijepodnevnim satima, zbor Sempre Allegro pa zatim klapa Mirakul na terasi hotela Kvarner, te Dalawa Stories u hotelu Continental u predvečerje, no glazbena poslastica dana svakako će biti koncert Festivala Kvarner ”Pure Chocolate” u hotelu Royal. Na ovom će muzičko-gastronomskom događanju svaki od glazbenih stavaka u izvedbi čelistice i pjevačice Mele Marie Spaemann pratiti probrane čokoladne delicije stvarajući jedinstveni doživljaj najviše razine.

Centralni subotnji program održat će se od 17 do 22 sata u Villi Angiolini, a riječ je o već poznatom i popularnom Opatijskom paradoksu koji spaja čokoladu i vino, a ovog puta tom će spoju dodati i vrhunska maslinova ulja. Uz glazbu Vedran Ružić dua predstavit će se vinari Bofan, Clai, Radović, Raak, Gentille Winery i Mas-vin, proizvođači maslinovih ulja Negri i Oliveri te praline Vilme Rab.

Veliku fotogaleriju s prvog dana Festivala čokolade i popratnih manifestacija pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, TZ grada Opatije, Festival ?o

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!