FOTO: Pohvalna investicija u sigurnost – Vatrogascima predana tri vozila vrijedna 1,2 milijuna kuna @ Opatija

Tako je vozni park područne vatrogasne zajednice postao bogatiji za jedno specijalno vozilo Peugeot Boxer te dva Nissana s pogonom na sva četiri kotača namijenjena intervencijama na otvorenom terenu i teško dostupnim lokacijama. Fotogaleriju s današnje predaje ključeva tri nova vozila vatrogascima možete pronaći na ovom linku.

Opatija – Tri nova vatrogasna vozila vrijedna 1,2 milijuna kuna, koja će se prvenstveno koristiti za intervencije na otvorenom prostoru, danas su preuzeli predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija te DVD-a Opatija i DVD-a Kras Šapjane.

– Na području područne vatrogasne zajednice Liburnija djeluje, uz JVP Opatija, pet dobrovoljnih društava u Matuljima, Opatiji, Lovranu i Mošćeničkoj Dragi, a uz 37 zaposlenih profesionalaca, tu je još 101 vatrogasac aktivan u DVD-ovima. Koliko će dobro doći ova vozila pokazuje i podatak da je lani bilo 82 požara otvorenog prostora, 54 tehničke intervencije u građevinama te čak 97 tehničkih intervencija na otvorenom, a još 111 intervencija bilo je u pomoći drugim službama i u izvidima. S ova tri nova vozila završen je i petogodišnji ciklus obnavljanja radio-veza, jer su sada sva vozila pokrivena digitalnom vezom koja omogućuje kvalitetnu komunikaciju na cijelom području, kazao je uime vatrogasaca Nikica Tramontana iz županijske Vatrogasne zajednice.

Tako je vozni park područne vatrogasne zajednice postao bogatiji za jedno specijalno vozilo Peugeot Boxer te dva Nissana s pogonom na sva četiri kotača namijenjena intervencijama na otvorenom terenu i teško dostupnim lokacijama.

– Jedinice lokalne samouprave na ovom području puno ulažu u zaštitu od požara i planski se radi na nabavci vozila i opreme. Posljednjih godina trend je povećanje intervencija na otvorenom, zato ćemo nakon 1. lipnja ova vozila opremiti i visokotlačnim uređajem za gašenje požara na otvorenom prostoru i drugom opremom potrebnom za intervencije. Već sada imamo opremu za intervencije u prometnim nesrećama, defibrilatore i opremu za pružanje pomoći, ali i sredstva za tehničke intervencije te poplave, kazao je zapovjednik JVP Opatija Gordan Filinić.

Predsjednik područne vatrogasne zajednice Liburnija Boris Laginja podsjetio je kako je vatrogascima za kvalitetan rad hitno potreban novi Vatrogasni dom, budući da je ovaj postojeći izgrađen početkom prošlog stoljeća i namijenjen je bio – kočijama.

– Četiri jednice lokalne samouprave na Liburniji kvalitetno rade na opremanju vatrogasaca i stvaranju kvalitetnih materijalnih uvjeta za rad, a zajedno smo išli i u dogovor oko izgradnje novog Vatrogasnog doma. Od Vlade smo dobili teren, izradili smo projekte i dobili građevinsku dozvolu, a sada je na vama, vatrogascima, da lobirate i idete prema gradskim i općinskim vijećnicima kako bi se sredstva za izgradnju doma uvrstila već u proračun za 2019. godinu i kako bi izgradnja mogla početi dogodine, kazao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, uz kojeg su predaji ključeva vozila nazočili i načelnici Lovrana i Matulja Bojan Simonič i Mario Ćiković te zamjenik lovranskog načelnika Toni Družeta.

Fotogaleriju s današnje predaje ključeva tri nova vozila vatrogascima možete pronaći na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net