FOTO Pokrenuti radovi dohrane školjere glavnog lukobrana u luci Volosko

Predviđena je ugradnja 570 m3 kamenog materijala težine od 3 – 5 tona koji je stigao i koji će stići iz Koromačna, istaknuo je Fernando Kirigin, ravnatelj Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga.

Volosko – S obzirom na u zadnje vrijeme sve jača nevremena praćena plimom i velikim valovima pod hitno su pokrenuti radovi dohrane školjere glavnog lukobrana u luci Volosko koja je zbog višegodišnjeg urušavanja i dotrajalosti izgubila svoju funkciju. To je posebno bilo vidljivo kod prošlogodišnjeg nevremena praćeno jakim jugom kada je more srušilo valobran lukobrana koji se nalazi iza školjere Velog mula.

– Predviđena je ugradnja 570 m3 kamenog materijala težine od 3 – 5 tona koji je stigao i koji će stići iz Koromačna. Radi se o sanaciji obrambenog kamenometa – školjere glavnog lukobrana u luci Volosko. Po riječima Alexa Šlosara zadnja sanacija školjere je rađena početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kad smo već za ovu sanaciju morali angažirati baržu s remorkerom svakako ćemo nastojati iskoristiti situaciju te rekonstruirati manji potpuno urušeni dio školjere luke u Ičićima. Također, slijedi i sanacija snimljenih kritičnih podvodnih unutarnjih dijelova luke Volosko koje također sada planiramo izvesti, a sve u cilju zaštite lučkog područja od nevremena koje zadnjih godina prati veliki val i visoko more, istaknuo je Fernando Kirigin, ravnatelj Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga koja je investitor ovih radova.

error: Content is protected !!